Matchreferat Skövde IK-Tranås AIF

Rättvist? Njae, kanske inte. Orättvist, inte heller det. Toppmötet i Hockeyettan Västra mellan Skövde IK och Tranås AIF blev en rätt trevlig tillställning som avgjordes sent.

Första perioden startar i bra tempo från hemmalaget som skapar en hel del farliga chanser men där Viggo Andrén i Tranåskassen spelar väldigt bra och räddar sitt mål från påhälsning i nätmaskorna. Även SIK´s dito spelar riktigt bra och står för några högkvalificerade räddningar. Lite bättre precision i lägena så hade nog perioden kunnat sluta med 1 eller 2 mål favör hemmalaget. Eller 1 eller 2 mål favör bortalaget.

Om första perioden var bra från SIK, så var andra perioden raka motsatsen vilket gjorde att Staffan Lundh tog Time Out efter bara 3.23. Detta gav dock ingen effekt utan bara sekunder efter denna gör Tranås 0-1 på en fin individuell prestation av Ludwig Svensson Träff som lyfter upp trissan i första krysset bakom Felix Tengvall. Målet kom till väl enkelt direkt på tekning när SIK-spelare ramlade på varandra (signifikativt för andra perioden). Därefter ska vi villigt erkänna att det är 90% Tranås och 10% Skövde och Tranås borde gjort både 0-2 och 0-3 men hemmalagets för kvällen utmärkta målvakt Felix Tengvall gjorde några otroliga räddningar och med facit i hand räddade poängen. Det kändes okoncentrerat och ofokuserat från Skövde rakt igenom andra perioden förutom när Jesper Andersson gör mål i powerplay efter 12.48. Ett powerplay som annars mest gick i slowmotion och inte alls gick att känna igen.

Helt jämt målmässigt inför tredje perioden som nog går till Tranås på poäng, men de tre poängen tar Skövde IK hand om. Återigen står backsidan för målproduktionen. Först snärtar Karl Jonsson in en välplacerad handledare från offensiv blå efter 6.57. Därefter står SIK på hälarna väl länge och Tranås kan spela ut och spela fint. Att 2-2 kommer är långtifrån ologiskt och det är notoriske målskytten Oscar Gustafsson som kvitterar med en vacker styrning 11.38 in i perioden. Där och då kändes det som att bortalaget skulle avgå med segern, men icke. Adam Thilander gör säsongens hittills mest turliga mål när han krutar på allt vad klubban håller, skottet är inte särskilt välriktat men Viggo Andrén räcker ut sin målvaktsklubba och lyckas styra in (rätt vackert) pucken i eget mål.

Orättvis seger? Ja delvis, men SIK är bra denna säsongen och ska hyllas för att laget tar tre poäng även när det inte kuggar i. Hellre tre poäng på ”fula mål” än noll poäng men ”snygga mål”.

En funderare efter eftermiddagens hemmamatch är vart Skövdepubliken tagit vägen? Inte kan det ha med underhållningen som bjuds, eller antal vunna matcher eller framgång på isen hittills denna säsong. Nej, 887 åskådare en lönehelg, trots ett par riktigt fina biljettkampanjer är uruselt. Uppenbarligen vill inte Skövde ha ett topplag i Hockeyettan.