Inför Kristianstad IK – Skövde IK

I eftermiddag väntar en av de tuffare bortamatcherna i Allettan Södra när Skövde IK beger sig de dryga 30 milen ner till Kristianstad. Ett Kristianstad som inlett Allettan positivt men förlorade i senaste omgången mot HC Dalen. Ett revanschsuget hemmalag är således att vänta för laget från Skaraborg. Staffan Lundh ger sin syn på senaste matchen samt blickar fram emot vad som väntar i Kristianstad Ishall.

Vi börjar med senaste matchen hemma mot KRIF. Det blev en lite konstig match där vi tog ledningen med 2-0 inom loppet av någon minut i andra perioden och sen ”tappade” till 2-2 lika fort. Trots detta så repade vi mod och avgick med seger 3-2 efter straffar. Vad säger du om matchen och utvecklingen av densamma?

-Skönt med bonuspoängen. Men lite synd vi gav tillbaka så snabbt efter att vi skaffat oss greppet och 2-0 i övrigt så hade de ju inte jättemycket möjligheter framåt.

Det kändes som att KRIF effektivt spelade sin defensiva hockey och vi inte riktigt kom upp i nivå?

-All heder till KRIF som gjorde det svårt för oss och om det var något som saknades hos oss så var det lite av rätt attack instinkt framåt. Men som sagt stark defensiv insats av KRIF vilket också är en del av spelet.

I eftermiddag väntar Kristianstad på bortais. Ett favorittippat lag som förlorade mot Dalen i senaste omgången. Vad säger du om motståndet?

-Ett tippat topplag som säkert är ute efter revansch från förra matchen. Men en härlig utmaning och en verkligt svår bortamatch.

Vad blir nycklar och särskilt viktigt för oss att fokusera på?

-Samma bra defensiv vi haft ihop med bra målvaktsspel blir en nyckel. Sen vill jag se mer offensiva hot i matchen.

Gällande truppen så saknades Thilander senast och Siwert vilade. Någon förändring imorgon?

-Nej samma lag som sist. Kanske några små förändringar inom uppställningarna.