Inför Visby Roma

Inför Visby/Roma – Skövde IK

I morgon fredag väntar nyckelmatchernas nyckelmatch när Skövde IK tar sig sjövägen till Visby för att möta öns stolthet, Visby/Roma. Visby/Roma visar upp ett allt bättre försvarsspel, vilket visade sig bland annat i deras senaste match, bortamötet mot Mariestad Bois, där man ganska enkelt höll motståndaren på utsidan och och tog tre värdefulla bortapoäng.  

Skövde IK letar efter effektiviteten och förmågan att bryta upp en tät defensiv, något som märktes även i senaste matchen, när det blev förlust med 1-2 mot ett väldisciplinerat bortalag, Halmstad Hammers, som stundtals briljerade med sitt defensivspel. Staffan Lundh, Skövde IK:s coach, tycker så här:

Förlusten mot Halmstad Hammers

– En svår motståndare, som många experter och supportrar år efter år underskattar, men som har de poäng de har av någon anledning. Det är ett mycket bra lag. Vi gjorde en bättre match mot dem denna gång än de två matcherna vi mötte dem förra säsongen. Vi skapade ändå chanser för att kunna vinna, men det gäller att trycka dit puckarna när vi fick chanserna, men nu gjorde vi inte det och då står det likt förbaskat 1-2 på resultattavlan.

Visby/Roma

– Ett lag som påminner mycket om Halmstad. En bra struktur och bra defensiv, men som också har förutsättningar för att få bättre utdelning framåt. De har bland annat två riktigt bra spelare i centern Elias Lindström och forwarden Anton Johansson och lite grand känns det som om de hade förtjänat fler poäng än de har rent spelmässigt. Lite grand som vi med andra ord. För oss blir det nu att på nytt försöka bryta oss igenom en stark defensiv utan att för den skull gå bort oss i jakten på ett mål så länge vi är med i matchen. Det blir en tuff match och det vet vi om.

Träningarna 

– Vi har haft bra träningar och tittat lite extra på att gå direkt på mål och inte fastna på utsidan, men det är lättare sagt än gjort. Vi möter hela tiden bra lag. Vi har också tittat lite extra på pp och ändrat om en del, men här är det mest fråga om att få självförtroende

Laget

– Inga större förändringar. Backparen är desamma. Ludvig Vännström ersätter Siwert, som blir extraspelare. I övrigt några smärre förändringar där vi särar på Gustav Lindberg och Alexander Henriksson. Carl Hjälm vaktar kassen.

Resan

– Uppe med tuppen och avfärd med buss från Skövde 05:20 mot Nynäshamn. Färja vid 11-tiden med ankomst till Visby vid 15-tiden. Efter matchen övernattning i Visby och återresa från Visby vid 7-tiden på lördagsmorgonen för ankomst till Nynäshamn vid 11-tiden och hemkomst sen eftermiddag.

Det talas mycket om nyckelmtacher och det stämmer. Redan på söndag kommer en till mot Vimmerby i Billingehov och så kommer en nyckelmatch till och en till…

Lycka till säger vi och håller alla tummar och några tummar till!