Inför Dalen- Skövde IK

Det är tätt mellan matcherna nu och efter derbyförlusten är det dags att ta bussen till Norrahammar för att möta Dalen. En tuff motståndare som spelar en disciplinerad och bra hockey och inte tvekar att smälla på när tillfälle ges. Staffan Lund, Skövde IK:s coach, tycker så här om derbyt och matchen som väntar:
 
– Ja, vad skall man säga egentligen om derbyt. Det är synd att vi inte kan erbjuda den större delen av publiken på det de vill se med en seger. Matchen är svåranalyserad. Vi spelar tillräckligt bra – inte minst i fem mot fem – för att vinna matchen och på det nio numerära överlägen, men vi får stryk. Mariestad gör det bra givetvis i sin defensiv och det kan vi inte ta ifrån dem och efter hand som de lyckas hålla rent i sitt box-play så ger det ökat självförtroende samtidigt som vårt självförtroende minskar. Alltså, ibland har vi inte fått med oss några utvisningar alls, ibland någon eller några stycken och nu plötsligt nio stycken. Det blir så klart en grej i sig att hantera det, speciellt när man ser att pucken inte vill in och spelet börjar hacka. Men så här är det och nu gäller det bara att gå vidare.
 
Dalen – senast blev det vinst med 5-0?
– Ja, men det var rätt så jämnt länge in i tredje perioden, innan vi gjorde tre mål de sista minuterna, så siffrorna speglar inte riktigt matchen, även om vi vann skotten rätt så klart. De har ju tappat några bra spelare, men det har inte märkts på deras resultat, så det blir säkert en lika svår match som det brukar vara mot dem. Och smälla på, den konsten behärskar de bra. Nu har vi pratat av oss om derbyt och nu ser vi framåt. Till exempel, om nu Vimmerby tar Mariestad och vi vinner, då är allt återställt till det tidigare.
 
Laget – förändringar?
– I stort sett inga förändringar. Vi har pratat om att vaska om i femmorna men kom gemensamt fram till att vi ändrar ingenting där. Det blir en ändring på så sätt att Simon Siwert tar Alexander Arturssons plats. Alexander fick en fraktur på handleden i derbyt och är borta. Han fick ett riktigt fult hugg av en klubba rakt över handleden, när pucken lämnat honom, så det känns inget vidare förstås, men nu är det som det är och inget vi kan göra något åt.
 
Det börjar nästan bli lite tjatigt att prata om viktiga matcher och nyckelmatcher hit och dit, så därför får det räcka med att konstatera att det blåser lite motvind för Skövde IK just nu. Någon klok människa har sagt att ”I motvind lyfter draken” och det gör det för Skövde IK också, till exempel att det görs mål i powerplay, att inga måls släpps in i powerplay och att en och annan puck slinker in i spel fem mot fem! Allt detta har man spelat till sig nu och det med råge!