Inför Skövde IK – Karlskrona HK

Karlskrona HK, storfavoriten till serievinst, tämligen given att få spela i kvalserien och som har goda chanser att gå till allsvenskan kommer på besök till Billingehov. Lite grand kändes det som att Karlskrona bara behövde göra det nödvändiga jobbet i allettan för att ta platsen via playoff till kvalserien. Nu har det inte blivit riktigt så. Laget har fått erfara att det inte räcker med stjärnspäckad trupp, utan man måste göra jobbet framför bägge kassarna också för att poängen skall trilla in. Nu verkar den insikten ha kommit, så det blir en utmaning för hemmalaget, som heter duga! Hemmalaget har å sin sida kommit tillbaka storstilat efter den trista förlusten i derbyt och gjorde en utmärkt bortamatch mot Dalen, där det mesta satt på plats allt ifrån försvarsspel, snabba vändningar till giftiga avslut och där även powerplay-spelet lovar gott inför fortsättningen. Skövde IK:s coach, Staffan Lundh, tycker så här:
 
– Ja, det var skönt med den vinsten. Vi gör en bra bortamatch kan man väl säga och det fanns stabilitet över det. Men det fanns en del småsaker som vi måste städa bort. I början såg
det lite avslaget och försiktigt ut, som en höstmatch ungefär, och det var nog så att det var färgat från derbyt som satt kvar någonstans hos killarna, men det släppte efter hand och vi fick ordning på grejerna. Men så small det till. Dödsrycket från deras sida i slutet, när de fick ett mål och så är det i hockey. Man kan inte ta något för givet, men visst var det en bra genomförd bortamatch.
 
Och nu Karlskrona HK?
– Som du sade lite innan intervjun, så visst får man lite vibbar om man jämför bortamatchen mot Karlskrona och med den i söndags. Vi spelade i den matchen borta mot Karlskrona också ett jättestarkt försvarsspel i egen zon, speciellt i deras inledande anstormning. Vi har tittat på det inför matchen i morgon. De är lite svårbedömda, men skjuter ganska mycket utan att få utdelning. De har väl skjutit ett hundratal fler skott än oss, men har gjort sju mål mindre. Det gäller att hålla dem utanför. I grund och botten är det ett  jättebra lag om man tittar på deras trupp. Så det är full respekt för dem.
 
Laget – förändringar?
– Söder och Lindberg är tillbaka. Lee har tyvärr fått hjärnskakning i samband med en utvisning. Han råkade ut för en ganska kraftig tackling, där spelaren gick in med ryggen före utan att egentligen veta var tacklingen träffade. Vi har sett det här förut i andra matcher och det är något man måste titta på eftersom det är respektlöst mot motspelaren och denna gång blev en hjärnskakning resultatet. I övrigt inga ändringar.
 
En spännande och viktig match (för vilken gång i ordningen?) väntar i Billingehov och det finns mycket att titta på. Till exempel, hur kommer bortalaget inleda? Full gas eller avvakta? Tar laget jobbet framför bägge kassarna? Trycket är stort på Karlskrona. Leder uteblivna mål till desperation? Hur agerar hemmalaget? Tar tag i matchen eller avvaktar? Det lag som vinner har skapat fina förutsättningar för fortsättningen. Och efter denna match återstår bara fyra matcher. För Skövde väntar bortamatch mot Tranås och för Karlskrona väntar derby mot Krif. Inte precis några enkla matcher det heller.