Referat Skövde IK – KHK

Skövde förlorade den viktiga matchen mot Karlskrona med 2-3 efter att ha haft ledningen med 2-0 inför den tredje perioden. På grund av datorproblem kunde inte matchen följas i sin helhet, varför perioderna här ges i sammandrag. Hemsidan beklagar detta men så kan det bli ibland!
Första perioden är händelserik från första början med öppna spjäll åt alla håll i högt tempo. Inga försiktighetsprinciper här inte!
Perioden är spelmässigt jämn med få vassa målchanser och där skillnaden är att Skövde gör mål på sitt powerplay genom Gustav Lindberg och KHK gör inte mål på sitt powerplay. 1-0 efter första perioden och  4-5 i skott, där de fåtaliga skotten på mål mera förklaras av mängder av blockade skott. KHK skjuter från alla lägen känns det som, men Skövde håller KHK framgångsrikt på utsidan, precis som man gjorde i bortamatchen mot KHK.

Andra perioden är en händelserik period, där KHK spelar bättre än i första perioden och tar sig mer in på mål, men Skövde försvarar sig bra. Spelet går i vågor och Skövde sätter då och då ordentligt tryck på KHK i långa anfall så att man stundtals får intrycket att det är spel i powerplay. 2-0 kommer rättvist efter en vunnen tekning, där pucken går bakåt till backen William Johansson som klappar till och pucken sitter i nättaket. KHK får till en kontring och ett vasst avslut, men Tengvall visar klassen med en briljant räddning. Ytterst nära 2-1 där. En period som går klart till Skövde och 2-0 är med mersmak. Dessutom missade hemmalaget en straff där målvakten i bortalaget, Carl Malmqvist, effektivt stängde vägen för straffläggaren Jesper Emanuelsson.

Tredje perioden fortsätter som andra perioden slutar, det vill säga med ett spel som böljar i vågor, men där man på allvar kan börja se ett desperat bortalag. Skövde får svårare att freda sig och flera vändningar resulterar i upprepade solokörningar som blir resultatlösa. Men så händer det som det kan göra i hockey. Blixten slår ner och en långpuck in mot mål styrs in och Tengvall är chanslös. Och strax efter följer kvitteringen till 2-2 som en kopia av 2-1, långpuck in mot mål och Tengvall chanslös efter alla småstudsar framför mål. Med en minut kvar bjuder ett skakat hemmalag på 2-3 efter att man helt går bort sig på egen blå. Ridå ner och 2-3 på tavlan. Ett sista försök att kvittera med tom kasse, men det misslyckas och 2-3 står sig och tre livsviktiga poäng till favoritlaget.

Skövde förlorade matchen mot ett Karlskrona som aldrig gav upp. Efter två perioder såg ledningen med 2-0 för hemmalaget säker ut och det berodde främst på det spel som de bjöd på, där spelet böljade i vågor och hemmalaget satte tryck på bortalaget. I tredje kämpar bortalaget på och beslutade sig tydligen för att bara köra på och lägga in puckar på mål. Det lönade sig och tre mål bara kom utan att nog hemmalaget riktigt förstod hur det gick till. Nu gäller det bara för hemmalaget att ta nya tag inför den svåra bortamatchen mot Tranås på lördag.