Joakim Landqvist stannar i Surahammars IF

Idag kom sportgruppen med ett härligt besked gällande lagbygget inför 2019/20. Forwarden Joakim Landqvist blir kvar i suratröjan även kommande säsong.

Den skridskoskicklige forwarden med Avans SK som moderklubb och med spel i Boden och Luleås J20-lag som främsta merit kom till Surahammar inför förra säsongen. Joakim kom bra in i laget och bidrog till stämningen i truppen och stabiliteten i spelet med sin spelskicklighet och sitt norrländska lugn.

Den gångna säsongen spelade Joakim 45 matcher med Sura Blue Hammers i Hockeyettan (inklusive kval) och skrapade ihop fyra mål och tio assist. Vi är många som är glada över att Joakim vill ge föreningen en säsong till.

Tränaren Conny Grundström sade så här när nyheten nådde honom;

– Väldigt kul att ”Lanken” blir kvar. Joakim är en kille som verkligen kommer till ”jobbet” varje dag och levererar på en hög nivå. En riktigt bra kille både på och utanför isen som jag tror kommer ta nya kliv i vinter. Bra också med lite norrländskt stål i laget.

När webredaktionen nådde Joakim Landqvist så var det en nöjd och förväntansfull spelare vi mötte.

– Det känns bra att få komma tillbaka och spela ytterligare en säsong med Sura. Jag tyckte det kändes ganska bra förra året. Framför allt efter jul då jag tycker att både jag själv och laget lyfte oss och tog ett kliv i rätt riktning. Det tror jag också kommer leva kvar och ha en viss effekt i laget även kommande säsong.

 Det är en bit hemifrån och du hade kanske andra alternativ, men varför blev det ändå Sura till slut?

– Jag bestämde mig för Sura för att jag känner att laget och föreningen är på väg i en bra riktning där jag som spelare känner att jag fortsätter att utvecklas. Men det som framför allt gör att jag stannar i Sura är för att jag trivs väldigt bra med laget och alla runt omkring.

Vi säger som till de övriga nya och ”gamla” spelare. Grattis till nya kontraktet och varmt välkommen tillbaka till oss i Surahammars IF och Surahallen i höst.

Mattias Forsberg