Vinst borta mot Tyresö/Hanviken i sista träningsmatchen.

Våra killar i A-laget besegrade på tisdagskvällen Tyresö/Hanviken med 4-3 på bortais. Matchvinnare för Surahammar blev Charlie Hellström som satte segermålet i Overtime.

Surahammars IF styrde på tisdagseftermiddagen kosan österut för en träningsmatch mot Tyresö/Hanviken i Tyresö Ishall. Våra killar startade matchen väldigt bra. Man spelade stabilt och hade många fina chanser mot hemmalagets mål. Därför kom också 1-0 rättvist när Oscar Forsman Larsson fick hål på hemmamålisen efter dryga 15 minuter av första perioden.

Oscar Forsman Larsson gav Surahammar ledningen i matchen mot Tyresö/Hanviken

Direkt i inledningen på andra perioden utökade Surahammar ledningen genom Jesper Hedman och strax därefter gjorde Marcus Wahlgren 3-0 till Surahammar och där och då kändes matchen mer eller mindre avgjord. Våra killar agerade resolut med hög press och ett bra försvarsspel.

Hemmalaget reducerade dock till 3-1 efter drygt tretton minuter av mittronden och kanske var det där som det smög sig in lite osäkerhet i våra killar för innan matchen var slut så hade hemmalaget både reducerat och kvitterat. Mycket på grund av ett par tveksamma utvisningar där Surahammar fick spela 3 mot 5. En fördel som Tyresö/Hanviken verkligen tog vara på.

Matchen gick till Overtime och där skipades någon form av rättvisa när Sura som dominerat stora delar av matchen också fick avgöra när Charlie Hellström snärtade in 4-3.

Ett positivt besked i den sista träningsmatchen innan premiären mot Grums på lördag, och det var en nöjd tränare som webredaktionen fick tag på efter matchen.

– Jag tycker mycket var riktigt bra ikväll. Det fanns en hel del matnyttigt att ta med sig in i fortsättningen. Vi var det bättre laget sett över hela matchen och hade ett bra anfallsspel och ett stabilt och tryggt försvarsspel. Tyvärr fick vi inte vinna under ordinarie tid och där tycker jag vi blev blåsta av domaren som tog en billig utvisning när vi redan spelade 4 mot 5 och det kunde ha vänt helt på matchen. Men nu vann vi och vi ser fram emot premiären på lördag. Hoppas att det är fler än vi som är laddade inför matchen mot Grums och att det blir mycket folk i Surahallen. Det är killarna värda, avslutar Conny Grundström, tränare i Surahammars IF.

Matchen mot Grums börjar klockan 16.00 på lördag 14/9 men kom gärna lite tidigare. Vi får nämligen finbesök i Surahallen och kommer kunna bjuda på rock då Jämna Plågor finns på plats och spelar live för er. Vi räknar med att få höra den populära ”Å Du Gamla Bruk” eka över läktarsektionerna. Missa inte det och missa framför allt inte matchen som kommer bli tät och spännande.