Första trepoängaren för Surahammar efter seger mot Skövde

Så kom den äntligen, säsongens första trepoängare när Surahammar besegrade Skövde med 4-3 i en jämn drabbning. Fast det började inte så bra när Skövde tog ledningen redan efter 52 sekunder.

Det var Skövde som tog ledningen tidigt i matchen genom Alexander Henriksson. Därefter så följde chanser åt båda håll. Sura spelade upp sig efter det tidiga baklängesmålet och spelet jämnade ut sig. Skotten i första perioden 10-13. I andra perioden ökade Skövde på till 0-2, genom Johan Planeby efter 5:33, men Sura gav inte tappt och kämpade vidare. Till slut spräcktes nollan när Conny Strömberg på en genialisk passning bakom målet hittade fram till Marcus Wahlgren som satte 1-2 pucken. Efter 10:54 snodde måltjuven Charlie Hellström åt sig pucken i mittzon, avancerade in i anfallszon och satte pucken i krysset bakom Skövdemålvakten Hugo Fagerblom. Efter andra perioden var det alltså utjämnat till 2-2. Skotten i andra perioden 16-10.

I tredje perioden rivstartade Skövde och nätade redan efter 34 sekunder genom Jonathan Ström och tog således ledningen med 2-3. Men Sura kom tillbaka och Jakob Forslund kvitterade till 3-3 efter 6:20. Återigen efter en snygg framspelning av Conny Strömberg. Nu var det många som trodde att matchen skulle gå till förlängning, för spelet böljade fram och tillbaka och de bägge målvakterna var omutliga. Men i 17:e minuten så la Conny Strömberg en diagonalpassning fram till en fristående Jesper Hedman som iskallt la in pucken mellan benen på Skövdemålvakten. Då stod klockan på 17:44. Skövde chansade och plockade ut målvakten och pressade hårt mot Suramålet. Men Christoffer Hanning höll tätt och släppte inte någon mer puck förbi sig. Dessutom så missade Sura öppet mål två gånger under slutminuterna. Sura höll undan och säsongens första trepoängare var ett faktum. 12-13 slutade skotten i 3:e perioden och totalt 38-36.

Stor matchvinnare för Sura var Conny Strömberg med tre smarta framspelningar, men faktum är att det var en riktig lagseger, där alla kämpade ner bortalaget. En match helt i publikens smak, med snabbt spel och massor med chanser åt båda hållen.

Surahammars IF-Skövde IK 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)
Skott: 38-36 (10-13, 16-10,12-13)