Astley Rydberg lämnar Sura för Almtuna

På måndagskvällen meddelade Surahammars sportchef Jörgen Mähler att laget tappar sin lagkapten och förstacenter André Astley Rydberg. Rydberg lämnar föreningen redan under tisdagen för spel med Almtuna i Hockeyallsvenskan

Den 26-årige centern med Surahammar som moderklubb och allsvenska meriter från spel med Västervik tidigare i karriären, lånades ut till Almtuna under förra veckan för att stärka upp laget på forwardssidan under två matcher mot Södertälje.

Almtunaledningen gillade uppenbarligen vad de såg för André fick en hel del speltid under de båda matcherna och under helgen kom också Almtuna med ett kontraktsförslag. Ett förslag som den duktige centern inte kunde tacka nej till. Det här innebär att André tackar för sig och lämnar serieledande Surahammar för ett nytt äventyr.

Det var en glad men mycket samlad André Astley Rydberg som vi fick prata med under måndagskvällen och gratulera till chansen i Hockeyallsvenskan.

– Tack. Det känns kul att få den här chansen, samtidigt är det väldigt blandade känslor just nu. Jag lämnar ett lag med fantastiska lagkamrater och ett lag som toppar Allettan, samtidigt så känner jag att det här är min chans att nå en dröm som jag har haft sen jag var liten. Jag har alltid velat spela på en högre nivå och kanske på sikt kunna leva på ishockeyn. Nu får jag chansen och jag kände att jag ville ta den.

– Samtidigt så är det mycket känslor. Jag lämnar ett fantastiskt lag och en förening som gjort mig till den spelare jag är idag. Utan den trygghet föreningen givit mig, och de lagkamrater som lyft inte bara laget utan även mitt spel så hade jag inte fått den här chansen. Jag är otroligt tacksam och stolt över min tid i Surahammars IF.

Vad tror du det är som gör att du får den här chansen just nu?

– Jag är i en grym form. Jag känner mig både starkare och klokare i mitt spel. Det är stor skillnad på mig idag än för några år sedan och jag tror att Almtuna kommer passa mig bra. Det är ett lag där jag kan få mycket speltid och klubben visade under matcherna i förra veckan att de tror på mig och att de vill ge mig ett stort förtroende.

När lämnar du laget här i Sura för att ansluta till Almtuna?

– Jag har redan ikväll hämtat mina grejer i Surahallen och ska vara i Uppsala imorgon bitti vid 9-snåret. Träna med killarna och sen tar jag det därifrån.

Är det något du vill säga till dina gamla lagkamrater och suras supportrar

– Tack. Tack till supportrarna för allt stöd och tack till alla idella krafter i föreningen som lyft både laget och föreningen till en ny nivå. Sen vill jag tacka mina lagkamrater som med sitt spel hjälpt mig att bli bättre. Sen förstår jag att det här är lite känsligt och kanske inte populärt hos alla, men jag hoppas att de flesta förstår mig nu när jag följer min dröm och tar den här chansen.

Sportchefen Jörgen Mähler är av naturliga skäl inte helt nöjd med att förlora sin förstacenter och lagkapten men var ändå samlad och stor i stunden.

– Klart att det här är ett jättetapp för oss och skapar utmaningar för både laget och mig. Det rör sig väldigt lite på spelarmarknaden just nu och André lämnar ett hål efter sig som blir svårt att fylla, samtidigt är jag glad för Andrés skull och önskar honom stort lycka till i Almtuna.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Oliver Szabo