Förlust mot Nybro

Sur förlust. Två ord som sammanfattar matchen mot Nybro hemma i Tyrs Hov. Tyringe gör sin bästa match sett över 60 minuter och ser länge ut att gå mot första segern i Tyrs Hov. Där dem spelar snålt bakåt, står upp för varandra och skapar samtidigt många chanser framåt. Men tyvärr förvandlas 2-0 till 2-3 inom loppet av två och en halv minut med fem minuter kvar av matchen. Surt.

Matchbilden är under större delen av matchen ganska så samma. Nybro har lite mer puck men sett till målchanser så är det jämnt mellan lagen. Något som skottstatistiken 34-37 (9-12, 12-15 och 13-11) vittnar om.

Bakåt är Joakim Strandberg lugnet själv i hemmakassen och står för en stabil insats vilket gör att Tyringe kan gå upp till 2-0 i andra perioden. Först står Simon Ericsson för en snygg genomåkning där han sätter 1-0 och sen Kevin Ericsons distinkta direktskott på pass från Oliver Celec till 2-0.

Jocke, vilka är dina tankar om matchen?

– Jag tycker att vi är otroligt starka och ser många positiva delar över hela matchen. Dock så smolkas det av dem fem minuterna i slutet.

– Men vi väljer och fokusera på det andra idag och jag vill verkligen lyfta fram vårt sätt att bygga spel och skapa egna chanser.

– Vi visar på att vi som lag med rätt förutsättningar kan skapa riktigt bra hockey och möjlighet att fortsätta utvecklas.

– Detta tar vi med oss framåt, avslutar Jocke Andersson.

Noterbart är att Tyringe skjuter 34 skott trots att dem inte spelar ett enda powerplay under matchen.