Tyringe-Vimmerby, 4-3 efter straffar

Äntligen fick publik och spelare jubla i Tyrs Hov när Tyringe plockar första poängen hemma. Detta gör man efter att återigen svarat för en riktigt stark insats och för andra matchen i rad plocka två poäng efter seger på straffar.

Det är Tyringe som gör matchens första mål på en snabb kontring. Isac Bexdal sätter påpassligt returen på Felix Lidgrens skott. Men Vimmerby kan kvittera innan pausvila i deras andra powerplay för kvällen.

Faktum är att Vimmerby endast gjorde mål när man spelade i numerärt överläge. I spel fem mot fem vinner Tyringe matchen med 3-0.

Jocke, hur vill du beskriva matchen?

– Jag tycker vi är aggressiva, kontrollerade och konsekventa i fem mot fem spelet.

– Deras mål i powerplay kommer efter många minuters boxplay och jag är frågande till bedömningsnivån i vissa fall.

I mittperioden tar även gästerna ledningen i powerplay och det dröjer till slutet av perioden innan Tyringe kvitterar. Då gör Preston Ames sitt första mål i Tyringetröjan när hans skott från blå studsar lite turligt in i motståndarkassen. Assistpoäng till Simon Morberg och Kevin Ericson,

Den tredje perioden har Vimmerby betydligt mer puck inledningsvis och när Tyringe får spela fyra minuter med en man mindre så får Joakim Strandberg åter kapitulera när dem gör 2-3.

Efter gästernas mål lyfter Tyringe spelet och kan åter kvittera till 3-3 genom Felix Lidgren assisterad av Gustav Arvidsson och Melker Persson.

I den mållösa förlängningen är det gästerna som skapar och skjuter mest men det är ändå Tyringe som har den hetaste chansen när Felix Lidgren kommer helt ren med gästernas målvakt.

Under straffarna är Tyringe det vassare laget. Joakim Strandberg tar gästernas samtliga straffar och Simon Morberg, Oliver Celec och Felix Lidgren sätter varsin och segern är ett faktum.

Skotten: Skotten 25-38 (12-6, 7-11, 4-14, 1-7)