Dalen – Tyringe, 3-4

Det blev en tät och spännande match när Tyringe till slut plocka två poäng borta mot HC Dalen. Där det var lika efter förlängning och straffar fick avgöra. Och där Tyringe gick segrande ur striden.
Att Dalen har vasst powerplay visste vi sen innan. Och i första perioden gör Dalen 1-0 på sitt andra PP när Zeke Back sitter utvisad. Men Zeke revanscherar sig omgående och sätter 1-1 i krysset två minuter senare. Vilket är ställningen i efter första.

Andra perioden ser länge ut att bli händelselös. Det dröjer ända till sista minuten av perioden innan något noteras i matchprotokollet då Kevin Ericson ger Tyringe ledningen 1-2 på pass av Erik Kurtz och Melker Persson.

Efter fem minuters spel av tredje kan Oliver Celec utöka till 1-3, assisterad av Felix Lidgren och Andreas Anarp. Men Dalen får utdelning två gånger om och kan med dryga två minuter kvar att spela kvittera till 3-3, vilket står sig perioden ut.

Skotten i matchenslutar 60-25. Vilket Jocke Andersson inte tycker riktigt speglar matchbilden.

– Många av Dalens skott var långt utifrån och lite av en glädjeräkning. Enligt vår egen statistik var skotten 48-28.

Hur vill du beskriva matchen?

– Matchen i sig var en match där de byttes chanser och där jag tycker att båda lagen får ett par längre anfall i första perioden.

– I andra perioden kommer vi inte riktig upp i nivå och Dalen tar över spelmässigt. Dock så får vi gå från perioden med en 2-1 ledning

– I tredje ges det chanser åt båda hållen och Dalen får mer press i slutet och får in två studspuckar. Förlängningen tycker jag det är vi som driver spelmässigt men inte får någon utdelning

Efter en mållös förlängning väntade nu straffar där Oliver Tornerefelt stoppade sex av sju och Bálint Horváth satte två på två försök vilket avgör till Tyringes fördel.