Henriksson: “Det är en jätteviktig match för oss”

Tyringe har fått en tuff start på säsongen. Fyra matcher in på säsongen är man fortfarande segerlöst, men en strafförlust senast mot Halmstad och en övertidsförlust i premiären mot Vimmerby betyder att man i alla fall har skrapat ihop två poäng. Forwarden Oliver Henriksson är inte nöjd med inledningen på säsongen.

– Vi gjorde en bra försäsong, men starten på serien har inte blivit som förväntat. Vi har inte börjat så bra och det måste vi ändra på. Vi måste komma ihop som ett lag, säger han.

Utöver Vimmerby och Halmstad har Tyringe mött två förväntade topplag i Nybro och Tranås. Det svåra spelschemat kan ses som en förklaring till varför Tyringe ännu inte vunnit, men Henriksson menar att Tyringe inte kommit upp i den nivå det går att kräva av laget.

– Vi har inte fått spelet att stämma över hela banan. Vi har varit för dåliga i egen zon och det har gjort att vi inte fått lägen framåt.

– Vi behöver spela enklare, åka mer skridskor och att alla ger allt över hela banan.

Precis som många andra lag i Hockeyettan har Tyringe en ung trupp. Inte mindre än 19 spelare i truppen är födda 1997 eller senare.

– Det är många som inte spelat så mycket A-lagshockey tidigare. När man gör misstag så smäller det bakåt. Så har det inte varit på juniornivå, men jag tror att vi har lärt oss det nu, säger Henriksson.

För Henrikssons del är det första säsongen på seniornivå. 20-åringen från Karlstad har tidigare representerat Färjestad, Brynäs och Örebro på juniornivå. Trots att Tyringe inte fått den starten man önskat har Henriksson fått en bra start på seniorkarriären. Fyra matcher in på säsongen har han redan hittat nätet tre gånger och dessutom stått för en assist.

– Det är svårt att säga att man själv är bra när det inte gått så bra för laget, men för egen del har det väl varit godkänt.

– Hockeyettan har varit ungefär som förväntat. Jag visste att den södra serien skulle vara tuff. Varje match är svår, säger han.

På söndag får Tyringe en ny chans att ta säsongens första seger. HC Dalen, som är i fin form med tre raka segrar, kommer på besök i Tyrs Hov. Viktiga poäng står självklart på spel, men lika viktigt som poängen är det att bryta den negativa trenden.

– Det är en jätteviktig match för oss. Vi måste vinna för att bryta den här tuffa trenden. Det är viktigt att vinna både för det psykiska och rent poängmässigt, avslutar Oliver Henriksson.

 

/ Anton Gustavsson

Foto: Stefan Sandström