Sur övertidsförlust mot Huddinge

Det blev förlust efter förlängning i hemmapremiären för Väsby mot Huddinge och där gästerna satte avgörande pucken till 3-2 redan halvminuten in i övertiden. Tungviktsmötet blev annars en bra match så tidigt in på säsongen där Väsby hade mestadels av övertaget och där Huddinge mest skapade i numerära överlägen samt var mer framgångsrika i momentet att vinna offensiva tekningar och därefter slänga puckar mot mål.

Hemmapremiären för Väsby som var hett efterlängtad blev även ett stort fall framåt rent prestationsmässigt. Första perioden var det ett inledningsvis glödhett Väsby som visade upp det bästa spelet sedan de allra inledande träningsmatcherna tidigt i höstas.

Laget var intensivt och satte press på Huddinge som inte fick mycket offensivt att jobba med de första sju minuterna i matchen.

Rasmus Sörgardt hade Väsbys bästa läge redan i den tredje minuten då han stod för en fin inbrytning mot en duktig spelandes målvakt i form av Albin Andersson i Huddinges mål.

Huddinge spelade mer på chans och försökte sig mest på kontringar men Väsby var bra samlade hemåt och den egentligen enda riktiga chansen som Huddinge skapade var mot slutet av perioden då laget kom fram i ett vasst två mot ett läge. Isak Johansson stod då för en riktig fin räddning och kom ut stort vid den bortre stolpen.

Däremellan hade Väsby tagit ledningen i matchen vilket återigen skedde i spel i numerärt överläge. Återigen var det även Jacob Spångberg som lät sitt skott tala för sig även fast han fick god hjälp av en Huddingeförsvarare som pucken styrdes på vilket ställde målvakten.

Mittakten blev en mållös historia där båda lagen hade sina stunder i anfallszon. Väsby inledde densamma nästan lika piggt som man gjorde i början av matchen och där såväl Carl Wassenius som Pontus Karlsson jobbade till sig fina lägen.

Huddinge tog dock över initiativet i matchen efter att de fick spela i numerärt överläge och där de pressade fram några misstag från Väsbyspelarna i den egna zonen.

Men Väsby hade ändå flest chanser i perioden och mot mitten av den skapade laget fram tre riktigt bra chanser under ett par minuter men avsluten var inte riktigt av den kvalitet att de överlistade den stabilt spelandes målvakten i Huddinge.

Den sista perioden blev inledningsvis chockartad för Väsby. Redan efter femton sekunders spel var det nämligen kvitterat efter att den hårdskjutandes backen Kim Lennhammars spräckte Isak Johanssons nolla.

Väsby drog sedan på sig en utvisning i den fjärde minuten och då tog det endast tretton sekunder innan gästerna även var förbi i målprotokollet. Ett vinkelskott från Joakim Hälleström tog vägen in mellan benen på Isak Johansson vilket var en puck som Isak nog borde ha knipit.

Men Väsby reste sig trots den resultatmässigt tråkiga inledningen på perioden. Laget malde sakta men säkert ner Huddinge med tungt artilleri och det gav till slut resultat när Elias Lindström tog tillvara på en retur och vispade in returen till 2-2.

Mot slutet av ordinarie matchtid kom några tvivelaktiga beslut från domaren som kanske inte riktigt visade den bästa taktkänslan. Med tre minuter kvar av match drog först Jonathan Rodensjö på sig en frustrationsutvisning efter att han tyckte att han hunnit ner först på en fifty-fifty puck men där domaren ändå bedömde läget som en icing. När Väsby blivit fulltaliga och tryckte framåt åkte Henrik Rommel på en misstänkt knätackling som domaren, trots att han stod precis bredvid, helt valde att fria.

Besluten gav ingen väsentlig påverkan på resultatet även fast det så klart hade haft betydelse om Väsby hade fått avsluta matchen i numerärt överläge.

Istället gick matchen till förlängning och där tog Väsby några felbeslut vilket gav Huddinge chansen att avgöra redan efter tjugonio sekunders spel.

Sammanfattningsvis så får Väsby ta med sig prestationen även fast slutresultatet inte gick med laget denna gång. Det var ett stort fall framåt i de flesta momenten ute på isen och där jag framför allt vill framhäva Väsbys backar som verkligen spelade rejält och resolut ute på isen.

Grisligan

Tre grisar ges till backgiganten Jacob Spångberg som var inblandad i Väsbys båda mål samt att han även spelade förtroendeingivande i den egna zonen. Framförallt har man några vassa brytningar i den egna zonen på näthinnan där Jacob resolut tog pucken av anfallande Huddingespelare.

Två grisar ges till ännu en back i form av Rasmus Sörgardt som verkligen kändes på spelhumör ikväll. Stor, stark och företagsam utan att strula till uppspelen och Rasmus gjorde sin klart bästa insats för säsongen.

Sista grisen skänks till Henrik Rommel som var den forward som skapade mest oreda för Huddingeförsvaret och där han med sin fart och snabba acceleration hittade fina vägar fram till chanser.

Särskilda omnämnanden skänks sedan övriga backar i laget som alla spelade rejält och stabilt samt till Elias Lindström som även han låg bakom Väsbys båda mål i matchen via ett eget inskjutet och via en målgivande passning.