Inför Enköpings SK vs Väsby

På söndag väntar nästa match för Väsby då man åker dryga sex mil nordväst inåt i landet för att i Bahcohallen ta sig an Enköpings SK. Där väntar ett lag som man inte riktigt vet vart man har i år. De har nämligen blandat hejvilt under såväl försäsong som nu två matcher in i grundserien.

 

Laget är ganska rutinerat så det är möjligt att årets upplaga av ESK kan betraktas som ett humörsgäng. Kapaciteten är hög i truppen vilket de bevisade i seriepremiären hemma mot Visby-Roma då de imponerade och vann med 3-1. I onsdags var dock inte laget ordentligt påkopplat utan blev istället ganska utspelat i upplandsderbyt mot Wings. Underläget med två mål åts dock ikapp i den sista perioden då laget hittade tillbaka till spelet igen men direkt efter lagets kvitteringspuck till 2-2 så gjorde Wings segerpucken till 3-2 och faktum kvarstår efter matchen. Vart står årets ESK?

 

Som jag redan skrivit finns gott om rutin och erfarenhet i truppen. Laget tog sig till Allettan förra säsongen genom att imponera storligen under grundserien då laget placerade sig som tvåa. Väl i Allettan gick det sämre och laget hade spelet klart när de arton omgångarna var slutspelade.

 

För att pejla in läget hos Väsbys motståndare på söndag så har jag vänt mig till den rutinerade centern Daniel Andersson. Han är en reslig och stark spelare som varit med och mött Väsby i många olika föreningar. Den snart fyllda tjugoåttaåringen är nu inne på sin fjärde raka säsong i ESK och hans tankar inför söndagens möte är enligt följande.

 

Hej Daniel! På söndag väntar ännu ett möte mot Väsby Hockey för din del. Det har blivit några möten under din karriär. Vad tror du väntar er nu?

-Hej! Jag tror de blir en tuff match för vår del, där vi får fokusera på defensiven i första hand.

 

Vad känner du till om årets Väsby Hockey och vad tror du blir viktigast för er att fokusera på?

-Jag känner inte till så mycket om årets Väsby. Vet bara att ni har ett bra lag på pappret.

 

För er egen del har de två hitintills spelade matcherna i vår serie inneburit en seger och en förlust. Hur skulle du vilja beskriva er inledning av serien?

-Det började bra mot Visby där vi steppade upp rejält mot hur våra träningsmatcher varit. Sen blev de ett plattfall igår mot Wings och vi var tillbaka till spelet vi haft i träningsmatcherna igen.

 

Om man läser rapporterna från er förlustmatch mot Wings så känns det som att det var ett bottennapp. Håller du med om det och vad tror du att det beror på?

-Ja, det var alldeles för dåligt. Vi var inte där alls igår. Vi spelade bra i 10-15 minuter i tredje perioden men det räcker inte långt.

 

Du spelar i ESK:s förstalina tillsammans med Ludvig Wallin samt Niklas Rigelius och ni verkar gå i bräschen för ditt gäng. Vilka andra viktiga spelare skulle du vilja lyfta fram i ert gäng?

-Jag skulle vilja lyfta fram Jesper Cederberg, Adam Rachidi och Wilmer Lindblad.

 

Under fjolårssäsongen gjorde ni en urstark grundserie och kom tvåa och chansen att spela i Allettan för andra gången på tre säsonger. Varför tror du att ni kan upprepa den prestationen i år?

-Vi har kvar stommen från förra säsongen. Så förhoppningsvis kan vi få ihop ett lika bra spel som förra säsongen. Gör vi det så har vi goda chanser på Allettan.

 

Ni har ju en ny tränare denna säsong. Kommer det även att visa sig på isen med några förändringar i spelet mot föregående säsong?

-Ja, det märks tydligt. Vi har testat lika olika idéer nu i början, men vi är mer och mer på väg till det spel vi hade förra säsongen.

Slutligen Daniel, vad tycker du kännetecknar ert lag säsong 2021/2022 och vad kan vi förvänta oss av ditt gäng på söndag?

-Vi försöker jobba med att hitta vår identitet för denna säsong. Vi har en bit kvar där i dagsläget. Förhoppningsvis är vi ett kompakt lag som inte bjuder på för mycket misstag.

 

// # 21 – Daniel Andersson – Enköpings SK

 

Att hitta till sin identitet hoppas jag nu att Väsby har gjort. Matchen mot Huddinge var trots endast en tagen poäng, ett rejält fall framåt rent spelmässigt. Det kändes påkopplat och rejält och dessutom hade laget betydligt bättre fart och flyt i anfallsspelet än vad som varit fallet i såväl seriepremiären som i träningsmatcherna innan det. Nu hoppas jag att dessa ingredienser fortsätter att tas fram samt att laget kan skruva upp det än mer.

 

Skade- och sjukdomsläget i truppen är dessutom till det bättre. Christian Holmblad gjorde debut i onsdags och man såg direkt att han var där för att tillföra. Nu är det ”bara” Victor Andersson som ännu inte gjort debut i Väsbytröjan i seriespel men förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän även den sker.

 

För de supportrar som inte vill åka de dryga sex milen till Enköping så finns alltid en möjlighet att se matchen live via ATG Hockeyettans playkanal. Länken till matchen finner ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-enkopings-sk-hk-vasby-ik-hk-phaq0w

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf