Det här väntar Väsby nu – stegen i kvalhockeyn mot Hockeyallsvenskan

Väsby Hockey kommer med start tisdagen den 22 mars spela kvartsfinalmatch. Det blev klart i söndags eftersom Kalmar HC vann över Huddinge och därmed kan Väsby inte bli bättre än den tredjeplats som laget kommer att sluta på när Allettan Södra efter morgondagens omgång är färdigspelad.

 

Det innebär en bortamatch tisdag den 22 mars och en hemmaretur i Renew Arena fredagen den 25 mars. En eventuellt tredje och avgörande match spelas även den hemma i Renew Arena, lördagen den 26 mars.

 

Vilka Väsby då kommer att möta blir klart efter söndagens val av motståndare till kvartsfinalerna. Sexton lag ska spela. Tolv lag från Allettan samt fyra från Vårserierna och de åtta bäst rankade lagen väljer motståndare bland de åtta sämre rankade lagen. I skrivande stund får Väsby välja som nummer två men det kan även bli så att laget får välja först om laget tar fler poäng än trean i Allettan Norra, Bodens HF som inför den sista matchen har lika många poäng som Väsby men med fem mål bättre i målskillnad.

 

Om Väsby vinner sin kvartsfinal väntar spel i semifinal veckan efter då tolv lag återstår. Ettan och tvåan från de båda Allettanserierna samt de åtta vinnarna från kvartsfinalen. Likt kvartsfinalspelet så väljer de sex främsta lagen motståndare och segrarna av semifinalspelet, sex lag totalt, går slutligen till kvalserien till Allsvenska där lagen möts hemma och borta, totalt tio matcher i denna kvalserie och där vinnaren får spela i Hockeyallsvenskan 2022/2023.

 

Foto: Mikael Einarsson