Poängmaskin klar för Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey förstärker truppen med poängstarke forwarden Jesper Norbäck (-98) från Grums IK. Avtalet är skrivet för resten av säsongen.
Jesper Norbäck har spelat 76 matcher i Hockeyettan såhär långt och är noterad för fina 82 poäng (31+51) på dessa matcher.
Han kommer närmast från 16 poäng (8+8) på 16 matcher för Grums i Allettan södra och har totalt gjort 42 poäng, och toppar den interna poängligan i Värmlandsklubben.
– Jesper Norbäck är en offensivt skicklig spelare, en spetsspelare i Hockeyettan. Han har fin skridskoåkning, är en vass avslutare, stark på pucken och har kapacitet för att avgöra matcher på egen hand. Det är en spelare som vi hade flera samtal med inför den här säsongen, och när vi fick chansen att hitta en uppgörelse nu så var det inget att snacka om. Vi vill också tacka Grums för ett bra samarbete i samband med övergången, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.
Jesper Norbäck, som har Färjestad BK som moderklubb, ansluter till Vimmerby på söndag och kommer att debutera i VH-tröjan i den sista matchen i vårserien, borta mot Borås på onsdag.
– Det ska bli kul att komma till Vimmerby, och förhoppningen är att vi kan gå långt i playoff. Det fanns några andra anbud också, men Vimmerby kändes rätt för mig. Dessutom känner jag både Herman Johansson och Oscar Gustafsson i Vimmerby sedan tiden i Färjestad, säger Jesper Norbäck.
Med en dag kvar till transferdeadline inför kommande playoffspel hoppas Morgan Persson på ytterligare något tillskott till truppen.
– Vi håller ögonen öppna och jagar i första hand en högerfattad forward, då vi har Max Popovic borta på obestämd tid, säger Persson.