Kalle Vevas Minnesfonds stipendium till tjejhockeyn

Kalle Veva (Karl-Evert Johansson) var under många år en idrottsikon i både fotboll och ishockey. Han spelade bla i Degerfors och Bofors och har även gjort ett antal landskamper i ishockey och spelade då bla med Sven Tumba, Lasse Björn och Rolle Stoltz. På 60-talet kom han till MCK (Mariestads cykelklubb) som spelande tränare. Efter sin karriär var han kvar i föreningen (som senare blev Mariestad BoIS) och var en stor eldsjäl. 2009 gick han bort 80 år gammal och då startades Minnesfonden. I år blir det 12:e gången som stipendiet delas ut och även den sista. Mariestad BoIS tjejhockey mottog igår priset i samband med sin träning. Jarl Hedberg från Minnesfondens styrelse läste upp motiveringen och passade även på att skicka med ett tack.

Motivering:
Årets stipendium går till Mariestad BoIS tjejhockeylag, men kanske främst till Robert Medin och Robert Andersson som har gjort ett jättejobb när de startade upp tjejhockeyn i Mariestad. BoIS. Tjejlaget har sen utvecklats till att bli en stor del i Mariestad BoIS ungdomssektion med många engagerade tränare och spelare. Tjejerna är i ålder mellan 5 och 14 år och får då spela i olika serier eller poolspel beroende på ålder. Vi vill på detta sätt uppmuntra pojkar och flickor att börja idrotta. Årets stipendium på 7000 kr blir det sista som Kalle Vevas Minnesfond delar ut.

Vi vill passa på att tacka alla personer som har skänkt pengar och gjort det möjligt för Kalle Vevas Minnesfond att dela ut stipendium i 12 år till olika föreningar och eldsjälar inom idrotten. Vi hoppas att minnet av Kalle Veva ska finnas kvar.

Det har varit jätteroligt att få överraska många eldsjälar som gör och har gjort ett jättejobb i skymundan.

Styrelsen

Jarl Hedberg
Tommy Eklund
Thomas Johansson
Terese Hedberg


Robert Andersson, Jarl Hedberg, Tommy Eklund, Robert Medin

Hemsidan passade på att höra med Robert och Robert om vad de känner kring detta och vad de kan tänkas göra för pengarna.

Hur känns det att ha fått detta stipendium?

Det är jättekul! Det här har man faktiskt sett tidigare, med Kalle Veva, så jätteroligt, säger Robert Andersson.

Det är roligt att tjejhockeyn uppmärksammas. Numera är det ganska många ledare i tjejhockeyn som gör ett jättejobb fyller Robert Medin i.

Vi två var väl de som drog igång det och ordnade istider och förråd och såna grejer men nu är tjejerna helt accepterade om man nu får säga så och springer runt i hallen.

Nu har ni precis fått stipendiet men har ni några tankar om vad ni kan använda det till?

Vi kanske gör nån avslutningsresa, kanske ser en SDHL-match. Vi får se vad vi hittar på.

Vad tjejerna tyckte om detta? När Robert Medin berättade om det och sa att de kanske gör något extra roligt så bröt jublet ut.

av Susanna Johansson