Hela Gotlands lag vill upprepa fjolårets succé

Hela Gotlands lag Visby/Roma ska försöka upprepa fjolårets succé att ta sig hela vägen till Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Efter att hamnat 12 poäng bakom Huddinge i grundserien, tog laget lika många poäng som Huddinge i Allettan Norra och missade Hockeyettan Finalen på målskillnad. Klubben tog sig ändå vidare till Kvalserien där de tyvärr endast skrapade ihop 3 poäng, men värdefull rutin att vara med så långt in på säsongen, och att gå de absolut tuffaste matcherna.

Vi stämde av med Visby/Romas sportchef André Lundholm hur förberedelserna har varit med träningsupplägg osv. inför årets säsong.

– Inför i år har vi haft större omsättning än inför den gångna säsongen. Då vi inte tänker äventyra vår ekonomi som är i balans så har vi gått bom på ett par namn under silly season, men samtidigt har vi ett par starka förvärv i kombination med några intressanta egna produkter så även om vi har öppna platser är vi rätt nöjda för tillfället.

Visby/Roma brukar normalt inte spela så många träningsmatcher på försäsongen, fokus är på träningsmängden och kvalitet.
– Försäsongen är kort som vanligt, vi spelar oftast bara två tre matcher, i år blev det två där båda slutade med förlust mot Enköping säger André.

Är ni nöjd med den spelartrupp ni förfogar över eller kan det tillkomma spelare till seriestart?
– Vi tappade ett stort antal spelare efter förra säsongen och vi har ännu tre fyra platser öppna. Vi är nöjda med den trupp vi har men vi behöver bredare trupp för att ha chans att spela länge i vår.

Vad är då Visby/Romas målsättning med säsongen som kommer?
– Först och främst är det Allettan, när vi förhoppningsvis klarat det så tar vi sikte på nya höjder. Självklart vill vi även i år vara med och slåss i absoluta toppen.

Vad kännetecknar Visby Romas sätt att spela hockey?
– Vi vill vara ett offensivt & jobbigt lag att möta. Vi vill vara ett lag som spelar med hög fart och intensitet.

Den ständiga jämförelsen mellan serierna i Hockeyettan pågår alltid mellan supportrar och experter men vad tycker egentligen Visby/Romas sportchef om den Östra seriens utveckling och status? Är den bättre eller sämre än tidigare?
– I fjol var det två lag från östra i toppen av Norra Allettan, året innan tog Östra tre av fem platser till play off när Östra spelade mot Södra i Allettan. Jag vill nog hävda att bredden kanske inte är fullt lika stark som vissa andra serier men övre halvan står sig väl mot samtliga serier.

Huvudkandidaterna till att gå till Allettan efter jul tycker André Lundholm är Hudiksvall, Huddinge, Väsby, Hammarby, Visby.

Efter att tappat spelare som poängkungen från förra säsongen Andreas Gröndahl, en pålitlig poängspelare som Joakim Axman och Erik Brissle har Visby varit tvingade att hitta ersättare i den klassen. Markus Kinisjärvi från Sundsvall Hockey är en som kommer vara nyttig och pålitlig poänggörare och dessutom med bra meriter. Av övriga är det kanske främst Oskar Lundberg och Mikael Adamsson som får ta stora offensiva roller. Tillsammans med målvakten Sammy Gustafsson.

//Stefan Österberg