Erik Thorwalls klar för HC Dalen

HC Dalen har idag gjort klart med forwarden Erik Thorwalls som närmast kommer från Västerås IK. ”En offensivt skicklig spelare med en bra skridskoåkning”, säger Pelle Gustafsson. sportchef i HC Dalen.

 

Erik Thorwalls har flera säsonger i moderklubben HV71 bakom sig där han också gjort två stycken SHL-matcher. Han kommer senast från Hockeyallsvenska Västerås IK där han spelat fem stycken matcher. Nu förstärker forwarden HC Dalen och ansluter omgående.

 

– Vi behöver förstärka våran offensiv i laget och i Erik får vi en offensivt skicklig spelare med en bra skridskoåkning som vi kommer få stor nytta av i vårt anfallsspel. En ung spelare som gjort det väldigt bra i de klubbar han representerat och med meriter både från Hockeyallsvenskan och SHL, säger Pelle Gustafsson, sportchef i HC Dalen.

 

– Jag skulle vilja beskriva mig själv som en offensiv forward som alltid försöker vara ett hot framåt och jobbar stenhårt för laget. Jag vill vara en spelare tränaren kan lita på och ta jobbet som behövs i defensiven.  I Dalen hoppas jag kunna kan vara med och producera framåt då min spets ligger i det offensiva spelet. Jag har spelat en hel del J20-hockey men även testat på seniorhockey. I Västerås tränade jag till största del med A-laget och nu känner jag att det är dags att ta nästa steg i karriären. Jag hade ett bra snack med Pelle och Dalen är en perfekt förening att utvecklas i samtidigt som Pelle är en väldigt bra tränare som kommer ge mig alla nycklar till att fortsätta min utveckling som hockeyspelare, säger Erik Thorwalls.

 

Kontraktet med Erik Thorwalls gäller säsongen ut.

 

FAKTA / THORWALLS

Född: 020410, Jönköping

Moderklubb: HV71

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd / vikt: 182 cm / 76 kg

Tidigare klubbar: HV71, Västerås

 

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen