Efter tunga uttåget – Sylvegård, 26, förlänger med Vimmerby * Unge tränaren blickar framåt: ”Bli ännu bättre” * Truppbygget

Han stod där ihopsjunken, nära till tårarna efter uttåget i söndags och mäkta stolt över sitt lag som pressat Nybro till fem matcher.

Nu, bara dagar senare, har Hampus Sylvegård borstat av sig den värsta besvikelsen. 

Den unge tränaren blir kvar i Vimmerby.

* Expressen sänder också hela slutspelet – köp matcherna HÄR!

 

Hampus Sylvegård, 26, var märkbart tagen efter den tunga förlusten i Liljas Arena i söndags (Nybro vann med 4–3 och matchserien med 3–2).

– Jag är så jävla stolt över grabbarna. Vilken resa vi har gjort tillsammans. Vi är nästan värda att gå vidare, sa han till Vimmerby Tidning.

Redan då fick han frågor om framtiden och sa att han hade en dialog med Vimmerby om en fortsättning – och visst blir det så.

På tisdagen gick VH ut med att Hampus Sylvegård förlängt sitt avtal över 23/24.

– Jag är riktigt stolt över att få representera Vimmerby Hockey även nästa säsong. Det har varit en enormt lärorik säsong i vinter för mig och vi har tagit steg hela tiden med laget. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare där vi avslutade denna säsong och bli ännu bättre, säger han till Vimmerbys Facebook-sida. 

Hampus Sylvegård kom till VH efter en säsong i Vännäs och fick en tung start i södra grundserien, men Vimmerby växte starkt efter nyår, vann södra vårserien, svepte ut Dalen i tre raka i kvartsfinalen innan det till slut tog stopp mot Nybro.

***

Status i övrigt i Vimmerby då?

Egna produkterna Anton Carlsson och Eddie Levin har kontrakt och är klara för 23/24.

– Det finns ett par till, men av olika anledningar är det inget som är officiellt, säger sportchefen Pelle Johansson till Dagens Vimmerby.

Han hoppas också att lagkaptenen Jakob Karlsson, 34 år i maj, spelar en säsong till.

– I mina ögon har han gjort sin bästa säsong. Ledarskapsmässigt var han, tillsammans med några andra, oerhört viktig när det gick tungt i vintras. Det gör att vi står här och har gjort en fantastisk säsong. De höll ihop det i oktober och november. Håller hans kropp och om familjen ger klartecken, så förutsätter jag att han står där som kapten. Det är han och Joel Lundqvist, säger Pelle Johansson

* Dagens Vimmerby: Hur många nya spelare kan det bli?

– Av erfarenhet så kommer ett antal spelare röra på sig. En till två går säkert uppåt och två till tre stycken kanske vi inte vill jobba vidare med. Så det blir nog mellan fem till tio nya spelare. Jag har en budget att följa och en del spelare har haft en summa i år och vill säkert ha någon ökning nästa år. Det är den bistra verkligheten att jag kanske inte får in det i min budget.

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerbys spelartrupp: ”Tyvärr är allt säkerhetsklassat…”

Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 12 * Kommentarer om alla spelare * ”Direkt magiskt”