Pressrelease gällande konflikten i Hockeyettan

Ronneby 2021-10-25

KRIF Hockey (KRIF) bojkottar INTE Karlskrona Hockey Klubb (KHK)!

Efter den senaste tidens turbulens vill vi från KRIF:s sida klargöra hur vi ser på situationen som råder inom Hockeyettan (HE). Som de flesta känner till så vill inte KHK signera HE:s avtal som ger intäkter från samarbetet med ATG och Kanal 75. Anledningen till detta är att KHK anser sig förlora allt för mycket pengar på detta avtal och vill därmed sända själva.

Vår uppfattning är att KHK kunde agerat annorlunda och tillsammans med övriga föreningar i HE borde vi tagit dessa diskussioner i god tid innan seriestart. Tillsammans är vi betydligt starkare för att påverka innehållet i ett avtal som berör alla föreningar inom HE. Ersättningen för att sända matcher är bara en del i det avtal som HE tecknat med ATG, vilket innebär att det finns en ekonomisk uppsida för alla föreningar som till stora delar är baserat på det sportsliga resultatet.

Det är en sak att få rätt juridiskt och en helt annan sak att göra fel moraliskt!

Nu har såväl Riksidrottsnämnden (RIN) som Svenska Ishockey Förbundet (SIF) sagt sitt och gett KHK rätt att sända matcher från sin egen plattform fram till årsskiftet.

Efter ovanstående beslut i RIN och SIF väljer KRIF att acceptera besluten. Vi vill inte medverka till att hockeyn med supporters, spelare, ledare och samarbetspartners tar ytterligare skada. Därför har vi bestämt att genomföra ATG Hockeyettan Södra enligt det spelprogram som föreligger. För KRIF:s del innebär detta att vi under rådande omständigheter kommer till spel i alla matcher. Vi kan bara beklaga att sakfrågorna i dessa ärenden inte lösts tidigare. Det är viktigt att ha en stark ligaorganisation. Av den anledningen är det viktigt att dess föreningar samarbetar för en långsiktig utveckling som ger möjligheter till bra avtal och stärkta varumärken, både för klubbarna och Hockeyettan. Därför stödjer vi de föreningar som delar vår syn. Vi vill vara en del i utvecklingen av en stark liga!

Ronneby dag som ovan

KRIF Hockey Styrelse
Vid frågor, kontakta Conny Berg, ordförande, på tel 0709-100531