Sportchef Tingman rapporterar inför deadline

Onsdag den 31 januari är den sista dagen för övergångar till klubbar i Hockeyettan och vi är nu inne på det upploppet. Marknaden för spelare är dock ganska låst, särskilt på backsidan sägs det vara ovanligt tufft. Det beror sannolikt bland annat på att det konstigt nog är olika deadlines för Hockeyettan och HockeyAllsvenskan/SHL.

– Ingen breddning är aktuell för oss. Den grupp vi har har vi fullt förtroende för och vi tror stenhårt på den, slår sportchefen Anders Tingman fast.

– Det vi i så fall vill få in är en spelare som kan höja oss som lag. Vi har inget konkret på gång in än just nu, men vi jobbar till sista minuten med detta och hoppas att kunna krydda med någonting riktigt bra. Annars är det bättre att ta ansvar för pengarna som kommit in till Supporterspelaren och förvalta dem för ett framtida lagbygge i stället.

De tre spelare som har tillkommit i truppen under säsongen kommer att stanna i MHC säsongen ut: Adam Lindblad, William Lagerqvist och Marcus Jacobsson.

Dessutom finns målvakten Adam Ingelfeldt, som nu spelar i Motala, också tillgänglig säsongen ut som en extra säkerhetsåtgärd bakom Aleksanteri Heiskanen, Hugo Kullander och J20-målvakten Melvin Johansson.

MHC har åt andra hållet lånat ut Moltas Forsén till HA74 i HockeyTvåan för att ge honom mer speltid i seniormiljö.

– Det är bra för Moltas utveckling och det är i sin tur bra för oss. Han är fortfarande vår spelare och kan tas hem vid behov. Även efter deadline, förklarar Tingman innan telefonen och datorn fortsätter att gå varm hos honom och övriga i den sportsliga ledningen.