Egen produkt från J20 skriver A-lagskontrakt

När det nu är dags att ta klivet in i senioråldern belönas backen Filip Johanssons hårda och framgångsrika arbete med ett kontrakt i moderklubben MHC i Hockeyettan.

Filip Johansson som nyligen har fyllt 20 år var under förra säsongen en klart bärande spelare i Mjölby Hockeys J20-lag. Nu har han lämnat junioråldern och kliver in i sitt första år som senior.

Han skriver nu, efter en mycket bra sommarträning, ett kontrakt som gör att han ingår i truppen i Hockeyettan under säsongen 2024/2025.

– Filip har varit med och tränat med A-laget under sommaren och har kört på mycket bra, utan något löfte om ett kontrakt. Vi känner nu att Filip har visat att han vill utvecklas och ta steg som hockeyspelare. Därför vill vi kontraktera honom och göra en plan för honom i sin första säsong som senior, säger huvudtränare Jens Brändström.

– Det viktigaste för Filip är att han får speltid och han ska precis som alla andra få en chans att kriga om speltiden i MHC. Samtidigt har vi också pratat om att ett lån kan bli aktuellt som lösning. Allt för att säkerställa att Filip får den bästa möjliga utvecklingen under säsongen som kommer.

Efter ungdomsår i MHC blev det spel i Vita Hästen för Filip under J18-tiden, men när det blev dags för J20 vände han hemåt igen.

Under förra säsongen blev det imponerande 23 poäng på 24 matcher i J20 Division 1 och han fick dessutom debutera i Hockeyettan, vilket han hanterade på ett bra sätt.

– Otroligt roligt och inspirerande att få skriva på för Mjölby! Ett A-lagskontrakt är något jag har strävat och jobbat efter sedan jag började spela. Jag förväntar mig att kunna vara med och slåss om backplatserna och vara med och tävla om istid, säger Filip själv.

Sett till siffrorna för längd och vikt är inte Filip stor med ishockeymått mätt. Trots det är han en tuff motståndare att möta ute på isen, tack vare en bra fysik och en mycket bra inställning.

– Jag skulle beskriva mig själv som en fysisk defensiv back, som sätter försvaret först. Jag gillar även det offensiva spelet.

Varmt välkommen in i Hockeyettan-truppen, Filip!