Kapten ”Dimman” förlänger med MHC!

Nu bygger vi inför Hockeyettan 2024/2025! Sportchefen Anders Tingman och hans medarbetare är i full gång. Huvudtränaren Jens Brändström är redo för en ny säsong i Mjölby Hockey. Isen är smält och arenan laddar också om.

Sedan tidigare har forwarden Tom Eriksson ett kontrakt som gäller även över säsongen 2024/2025.

– Tom är en viktig pjäs i laget med sin mönsterbrytande spelstil, sin frenesi och sitt fina skott. Han har redan visat att han har spetsegenskaper och vi tror att han har ännu en nivå i sig. Det ska bli väldigt skoj att se Tom under 2024/2025 också, tycker tränaren Jens Brändström.

I dag kan vi dessutom med stor glädje och stolthet berätta att en spelare har skrivit på för ytterligare en säsong och därmed gör Tom sällskap i truppen – och det är inte ”vem som helst”, utan det är förra säsongens lagkapten Philip Dimtrén som förlänger med MHC.

– Att vilja ha med ”Dimman” vidare i laget var en självklart för mig. Jag är otroligt glad att h

an känner glöden och drivet att fortsätta att vara en del av en stark ryggrad i det lag vi nu vill bygga för att ta oss till nästa nivå, konstaterar Jens.

– Dimman är framförallt en väldigt bra person och en duktig hockeyspelare som driver på både gruppen och sig själv, samt att han spelar med ett enormt hjärta för Mjölby Hockey!

Philip är en 28-årig center, som under de fem senaste säsongerna har varit lagkapten i Mjölby och hela tiden fortsätter att utvecklas. I Hockeyettan Södra vår var han bäst av samtliga centrar i serien (!) på att teka. Smått otroliga 65,57% vunna tekningar var fullständigt outstanding.

– Det känns grymt kul att få signa för ytterligare en säsong i Mjölbytröjan! Jag är riktigt laddad och förväntansfull, säger ”Dimman” själv och berättar om den gångna resan i Hockeyettan.

– Vilken säsong vi gör som grupp. Det har verkligen varit tuffa tider för alla med en ny divison, tuffare motstånd och mycket upp och ner i spelet. Men vi har krigat för varandra varje dag och det är det som har gjort att vi har vuxit som grupp och lag.

Det som gör trotjänaren Philip Dimtrén extra sugen på att ta sig an en ny säsong är för att se hur mycket bättre laget kan bli.

– Jag tror att vi i Mjölby har något väldigt bra på gång och har ytterligare en nivå inom oss. Det är kul och viktigt för oss att Jens blir kvar som tränare, han har gjort ett bra jobb. Jag vet att han har ytterligare saker på lager, både på och utanför isen, att få oss att bli ännu bättre.

Snart är det dags för sommarträning igen, för att komma i god form inför höstens äventyr.

– Det är alltid lite jobbigt i början, men man vet att det behövs för att komma så väl förberedd för nästa säsong som möjligt, konstaterar Dimman.

– Till slut vill jag bara säga att alla ni funktionärer, ledare, föräldrar och supportrar, vilket jobb ni gör för alla oss runtom ishockeyn! Ni får för lite ”cred” för det. Utan er vore vi ingenting. //81