Egen produkt förlänger med MHC

Lagbygget inför säsongen 2024/2025 i Hockeyettan fortsätter. I dag presenterar vi ännu en viktig kota i det som är Mjölbys ryggrad, nämligen den talangfulle centern Arvid Pousette som för bara ett par veckor sedan fyllde 20 år.

– Arvid är bara i början på sin karriär, men har redan visat att han har potential att bli en riktigt bra spelare på den här nivån, konstaterar huvudtränaren Jens Brändström.

– Arvid hade lite missflyt med sjukdomar under inledningen av vårserien, men visade framförallt i grundserien att han är en riktigt bra och viktig spelare för Mjölby HC. Det är en otroligt viktig förlängning och ett ”statement” att Arvid vill fortsätta

utvecklas i och med MHC! Jag ser verkligen fram emot att jobba vidare med Arvid.

I Hockeyettan Västra var Arvid under hösten näst bäste junior i serien med tre mål och tre assist. Nu inleder han den kommande säsongen sitt nya liv som senior inom ishockeyn.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att jag får chansen att fortsätta spela i Mjölby. Säsongen som vi spelade var en mycket tuff – men rolig – utmaning. Jag är redan nu taggad inför säsongen som kommer, säger Arvid själv.

Lär känna Arvid närmare i ett avsnitt från MHC-podden (Spotify)

– Det kommer att bli minst lika tufft i höst, men det känns skönt att få lite bättre förutsättningar. Både att vi har en huvudtränare klar redan nu och att vi slipper få reda på att vi ska spela Hockeyettan mitt under sommarträningen underlättar. Vi får se till att träna ännu hårdare än vad vi gjort tidigare.

Arvid är som sagt en egen produkt och under de tre senaste säsongerna spelat både i seniorlaget och i J20. Poängmässigt var 2022/2023 i J20-laget otroligt imponerande, med 57 poäng (30+27) på 23 matcher.

– Jag håller med Dimman om att det känns som Mjölby verkligen har något på gång. Tack alla som är inblandade inom Mjölby Hockey! ❤️🖤🤍