William Nestun klar för Mjölby Hockey

Första nyförvärvet inför säsongen 2024/2025 är klart! Det handlar om 20-årige William Nestun, som precis som nye lagkamraten Arvid Pousette nu tar steget in i seniorhockeyn när han byter LHC mot MHC.

– I William får vi en spelare som vi har följt väldigt mycket de senaste månaderna, sett flera matcher både på video och på plats. Jag är väldigt glad att vi lyckats locka William till oss, då han är precis den spelartyp vi vill ha, konstaterar huvudtränaren Jens Brändström.

– En right-skjutande forward som jobbar hårt i alla zoner, har bra blick för spelet och har visat at

t han har en näsa för att bidra i poängkolumnen. Han har en oöm spelstil och använder sin storlek på ett bra sätt, jag tror att William har väldigt bra förutsättningar att acklimatisera sig till seniorhockeyn på ett mycket bra sätt.

William har Linköping HC som moderklubb och har gått igenom klubbens olika lag upp till och med J20. På vägen har han spelat TV-pucken två gånger, med ett silver i prisskåpet, och dessutom var han med och vann SM-guld med J20-laget säsongen 2021/2022.

– Riktigt skoj med en kille från grannkommunen som väljer att börja sin seniorsatsning hos oss i MHC, tycker Jens.

Den senaste säsongen blev det nio mål och 18 assist på 27 matcher på J20 Nationell-nivå, dvs den högsta i svensk ishockey.

– Det känns riktigt bra att ha skrivit på för MHC! Jag är förväntansfull och otroligt taggad inför den kommande säsongen i Hockeyettan, säger William själv.

– Jag valde MHC för att jag ser möjligheter för laget att etablera sig i Hockeyettan. Jag tror att Mjölby är ett perfekt ställe för mig att bidra med mitt spel, för att hjälpa laget att vinna hockeymatcher.

Varmt välkommen till Mjölby Hockey, William Nestun!