Ung och stabil veteran fortsätter i moderklubben

Backen Hannes Rydin Irebro är trots sin unga ålder 25 år redan något av en veteran i MHC. Vi kan i dag glädjande nog meddela att han fortsätter i klubben i höst!

Den gångna säsongen var Hannes Rydin Irebros första med MHC i Hockeyettan, med totalt 33 spelade matcher. Under Hockeyettan Västra blev det 17 matcher med noll (!) utvisningsminuter och i Södra vår blev det endast två minuter på 16 matcher. Äckligt disciplinerat, för att citera en klassisk finländsk hockeytränare.

Han

nes har tidigare spelat i Hockeyettan med Tranås under två säsonger och under juniortiden bland annat varit assisterande lagkapten i Vita Hästen. Den kommande säsongen blir nu 25-åringens femte raka i moderklubben MHC.

– Hannes är trots sin unga ålder en veteran på backsidan hos oss. Han är en väldigt lugn och stabil spelare både på och utanför isen, berömmer huvudtränaren Jens Brändström.

– Jag tycker att Hannes mot slutet av säsongen visade en väldigt fin form. Att ha en spelare som bli bättre när det blir mer allvar är otroligt viktigt, så det är med stor glädje som jag konstaterar att Hannes är väldigt taggad på att spela vidare i MHC!

Hannes själv är föga förvånande inne på samma spår.

– Det känns väldigt inspirerande och roligt att få representera sin moderklubb ytterligare en säsong. Jag har en riktigt bra känsla och det känns som Mjölby och föreningen har något bra på gång, konstaterar han.