Adam Lindblad skriver på kontrakt med MHC

Den både unge och rutinerade backen Adam Lindblad uppgraderar lånet under förra säsongen till ett ordinarie kontrakt med Mjölby Hockey inför höstens spel i Hockeyettan.

Under den sista delen av Hockeyettan Västra kom Adam Lindblad till MHC på lån. Han visade sig snabbt passa in i både spelet och gänget – och stannade därefter säsongen ut. Totalt blev det 20 matcher i MHC för hans del, med fyra assist som poängfacit.

Nu tar han steget till att bli MHC-spelare ”på riktigt” och är klar för den kommande säsongen 2024/2025.

– Adam kom in på lån från Vimmerby och blev kvar. Adam har en stor potential i sig och vi hoppas att den ska blomma ut för fullt hos oss kommande säsong. Jag skulle vilja säga att Adam var en av våra absolut bästa backar förra säsongen och jag räknar med att han ska konkurrera i den kategorin även kommande säsong, säger huvudtränaren Jens Brändström.

– Trygg med puck, bra blick för spelet över hela isen och en kanonkille är vad vi kommer att få av Adams förlängning. Jag är väldigt glad att Adam vill fortsätta att utvecklas med oss kommande säsong!

Adam Lindblad som är bördig från Vimmerby fyller 21 i sommar och har trots sin unga ålder redan tillbringat delar av hela fem (!) säsonger i Hockeyettan, vilket i sammanhanget gör att han är väldigt rutinerad på den här nivån.

– Jag förlängde med Mjölby för att jag trivdes bra i laget och i stan, och det är många som har förlängt så det är kul! Även för att jag fick förtroende av Jens och för att få kunna spela mitt spel och att få göra fel ibland utan att jag får mindre speltid, förklarar Adam själv.

– Dessutom vill jag fortsätta i Mjölby för att vi ska kunna utmana längre upp i tabellen, i stället för att bara kriga för att hålla oss kvar.