Värmländsk irländare väljer MHC inför hösten

Den kreativa tvåvägsbacken Christopher Lynch är klar för spel med Mjölby Hockey i Hockeyettan säsongen 2024/2025.

Backen Christopher Lynch lånades ut tre matcher från Karlskrona till MHC under den gångna säsongen. Även om ”Chris” då inte gjorde något statistiskt sett stort avtryck var det ändå någonting som klickade under tiden i Mjölby. Spelmässigt såg det riktigt bra ut redan då och nu är han alltså klar för spel i MHC säsongen 2024/2025.

– Det här är en värvning som vi i Mjölby ska vara mycket glada för. Chris är enligt mig en back som har absoluta spetsegenskaper. Han är otroligt trygg och fin med puck, bra i spelet utan puck och ser man till hans agerande ute på isen så finns det en offensiv potential i honom också som vi tänker att vi ska locka fram, säger huvudtränaren Jens Brändström.

– När Chris var på lån hos oss i tre matcher under förra säsongen presterade han otroligt bra. Nu får han dessutom komma in i gruppen fullt ut, växa och känna förtroende tillsammans med oss. Då tror jag att Chris bara kommer att bli bättre och bättre.

Karriären för Chris, som är både svensk och irländare, inleddes i Karlstad och den hockeymässiga skolningen stod Färjestad för. Efter spel med Värmland i TV-pucken och juniortiden i Färjestad blev det debut i SHL med FBK och med Linden i Hockeyettan under säsongen 2020/2021.

Därefter tog ett äventyr i olika juniorligor i Nordamerika vid, innan Christopher återvände till Sverige där spel med Karlskrona i Hockeyettan väntade. Efter två säsonger i Blekinge väntar nu spel i Östergötland och Mjölby Hockey.

Christopher Lynch beskriver sig själv som en snäll och omtänksam kille som är lätt att prata med. På isen är han en kreativ tvåvägsback, som är bra med puck och gillar att få ta ansvar både defensivt och offensivt.

– Jag är väldigt glad över att nu skriva under ett kontrakt med Mjölby! Jag fick en bra känsla när jag pratade med Jens, bland annat om vart laget siktar under nästa säsong. Det kommer att bli utvecklande och kul att vara med på resan som vi ska göra nästa säsong i MHC, säger han själv.

Varmt välkommen till Mjölby, Chris!