Forwardstalang väljer Mjölby Hockey för seniordebuten

Mjölby Hockey kan i dag berätta att den 20-årige talangfulle forwarden David Lindholm väljer att inleda seniorkarriären med MHC i Hockeyettan. Stor, målfarlig och rejäl i spelstilen kommer han nu att kunna ta nästa steg i utvecklingen.

David Lindholm som är en LHC-produkt är stor både spelmässigt och fysiskt, en vänsterskjutande forward med näsa för målet. På meritlistan finns främst spel i TV-pucken med det historiska östgötasilvret i prisskåpet. Han har under juniortiden hunnit med spel i både Vita Hästen och Södertälje.

– Vi är mycket glada att kunna addera David till kommande säsongs trupp. David är en spelare som har visat att han har en hög nivå i sig, har en bra blick för spelet och är en svårstoppad forward med potential att göra poäng, säger huvudtränaren Jens Brändström.

– David har haft en otroligt fin säsong produktionsmässigt med LHC:s J20 och vi hoppas och tror att han kan ta med sig den nivån och självförtroendet in i seniorhockeyn. Av vad jag sett av David hittills tror jag att vi får in en spelare som har en mycket stor potential, som kan räcka riktigt långt i hans egen karriär.

I höstserien J20 Nationell Södra med LHC blev det under förra säsongen 28 poäng (17 mål, 11 assist) under 28 matcher för David Lindholms del. Under vårserien blev det 13 poäng (3+10) på 16 matcher, därefter ett mål på tre matcher under SM-slutspelet. Hela sju mål i powerplay under hösten gav dessutom en tredjeplats i seriens totala statistik.

– Det är inspirerande att ta steget in i seniorhockeyn. Mjölby kändes som ett bra val för mig, bland annat för närheten och för att det känns som att det blir en väldigt bra grupp i laget. Många stannar och så tillkommer det några nya, det känns kul, konstaterar David själv.

– Jag är en smart spelare, offensiv, bra i powerplay, har ett bra skott och en bra blick för spelet. Föreningen vill ta nästa kliv och jag hoppas att jag är en del i att lyckas med det.

Varmt välkommen till Mjölby, David!