Doldisforward med potential fortsätter i MHC

Forwarden Johannes Andersson och Mjölby Hockey har kommit överens om att förlänga kontraktet över säsongen 2024/2025. Han har Linköping HC som moderklubb och hittade via Mariestad och Boro/Vetlanda tillbaka till Östergötland inför MHC:s återkomst i Hockeyettan.

– Det ska bli roligt att se Johannes under den kommande säsongen. Han har haft en roll som har varit väldigt bred i olika konstellationer och kedjor under föregående säsong, konstaterar huvudtränaren Jens Brändström.

– Det är en spelare som har en otroligt fin skridskoåkning och en mycket bra arbetsmoral. Just de bitarna tror jag är Johannes nyckel för att kunna ta ännu ett steg till att etablera sig i Hockeyettan.

Under Hockeyettan Västra blev det 12 matcher, med ett mål som facit från Anderssons klubba. 18 matcher under den södra vårserien bjöd på två assist från 23-åringen, vilket illustrerar att Johannes är en spelare som arbetar för laget utan att synas särskilt mycket.

När vi tittar på plus/minus-statistiken blir det däremot mer intressant. I den västra serien var Johannes inne på endast fem mål bakåt i spel med lika manskap under de 12 matcherna, i vårseriens 18 matcher blev det också fem av den varan. Det är siffror som sticker ut positivt.

– Riktigt roligt att bli kvar i Mjölby en säsong till! Det är ett härligt lag som jag trivs bra med. Nu när jag har spelat en säsong i Hockeyettan och är lite varm i kläderna så kommer det bli enklare att prestera från start. Kombinera det med att få vara både frisk och skadefri, så tror jag det här kan bli en riktigt bra säsong för egen del, säger Johannes själv.

– Vi gjorde det mycket bra under delar av förra säsongen, med tanke på situationen vi hamnade i. Med längre förberedelser kan det bara bli bättre och jag är väldigt taggad på att se vad vi har att komma med i höst.