Egen produkt med spetspotential förlänger med MHC

Forwarden Moltas Forsén har under J20-tiden gjort sig känd som en poängmaskin och när han nu på allvar tar steget in i seniorlivet gör han det via fortsatt spel i moderklubben Mjölby Hockey.

– Moltas är en egen produkt med spetspotential, det är så jag skulle vilja beskriva honom. Moltas som mer eller mindre klev direkt från J20 Division 1 rakt in i Hockeyettan över en sommar gjorde det mycket bra under säsongen som gick, berömmer huvudtränaren Jens Brändström.

– Speltiden varierade visserligen och i slutet på säsongen lånade vi ut Moltas till HA74. Jag anser att det var väldigt viktigt för hans egen utveckling. Det ska bli spännande att se vilka kliv Moltas kan ta under den kommande säsongen, med en riktigt bra sommar bakom sig. Det finns en fin potential där som jag att vi kan jobba fram.

20-åringen har spelat i MHC under hela sin karriär, med ett par korta undantag. Ett sådant kom alltså i form av en utlåning till HA74 i HockeyTvåan, där det blev tre mål på åtta matcher.

Under de sista fulla J20-säsongerna blev det 28 mål varje säsong, på 30 respektive 32 matcher. Det ska nu bli spännande att följa den fortsatta utvecklingen.

– Jag är tacksam för chansen och ser fram emot en ny säsong med Mjölby! Denna säsong ser jag som en chans att utvecklas och förbättra mitt seniorspel och kriga för en plats i laget, säger Moltas själv.

– Vi har som lag en bättre chans detta år, med förberedelser och en bättre chans att bygga ett lag för Hockeyettan! Känslan och stämningen vi har i laget gör det lättare för alla att vilja ge allt, varje dag!