Högerplockande målvakt förstärker MHC

Det är nu klart att Mike Sjöberg fortsätter karriären i Hockeyettan, närmare bestämt i Mjölby Hockey. Högerplockaren har nämligen skrivit på ett kontrakt för kommande säsong och förstärker därmed MHC inför hösten.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Mike till laget! Han är en väldigt seriös målvakt som har fått kämpa sig upp i Hockeyettan via Division 2 efter sin tid i Södertäljes J20. Samtidigt har han fått spela väldigt mycket på vägen och vilken utveckling Mike hade förra säsongen i Segeltorp! Mycket imponerande med 91% i seriespelet sett till antalet skott som han fick ta emot, säger huvudtränaren Jens Brändström.

– Jag har en förhoppning om och tro på att Mike kommer att ta ännu ett rejält kliv hos oss kommande säsong. Han och Hugo kommer att kunna tävla med varandra varje dag om speltiden och på så sätt sporra varandra framåt.

Den nyligen fyllde 23-åringen har Södertälje SK som moderklubb och beskriver sig själv som en explosiv och snabb målvakt, som spelar mycket på sin snabbhet och explosivitet.

Mike Sjöberg har efter juniortiden levererat fin statistik i tre raka säsonger. 93,3 i räddningsprocent med Grums i HockeyTvåan följdes av 90,8 i Nittorp på samma nivå året efter.

I fjol gjorde Mike sin första säsong i Hockeyettan med Segeltorp, där det trots lagets skrala placeringar i serierna alltså ändå blev hela 91,0 procent räddningar. I Hockeyettan Östra räddade han exempelvis totalt 444 skott på 13 matcher, vilket ger ett snitt på över 34 per match.

– Att skriva på för Mjölby Hockey känns fantastiskt! Mjölby, som imponerade på mig förra året genom allt från de engagerade fansen till viljan, drivet och skickligheten som visade sig på planen, säger Mike Sjöberg själv.

– Jag ser fram emot att nå nya framgångar tillsammans med Mjölby Hockey!

Varmt välkommen till MHC, Mike!