Assisterande lagkapten blir veteran – och stannar i MHC

Forwarden Emil Rooth har redan efter ett par säsonger i Mjölby Hockey blivit en viktig del av lagets stomme. Nu står det klart att han förlänger kontraktet och stannar i MHC även nästa säsong.

Emil Rooth är en av de där viktiga kuggarna som behövs för att ett lag ska fungera. En ständigt hårdjobbande lagspelare som ger utrymme för sina lagkamrater.

Samtidigt kan han nypa dit en och annan puck när möjligheten ges. Både under juniortiden och i HockeyTrean visade han upp en respektingivande poängskörd.

– Skönt att få klart med Emil. Först och främst är han en smart spelare som ger allt på isen och han har tillsammans med Nelly exempelvis bildat ett grymt par i boxplay. Han stänker dit ett par viktiga mål och assist då och då också, i kombination med en fin stabilitet i sitt spel, säger huvudtränaren Jens Brändström.

– Utöver det så är han en otroligt viktig ledare i gruppen, omklädningsrummet och har kompletterat kaptensgruppen på ett mycket bra sätt. Emil är urtypen för en lagspelare som alla tränare vill ha i sitt lag.

I en relativt ung trupp i Mjölby Hockey säsongen 2024/2025 kan Emil Rooth närmast räknas som en veteran med sina 28 år. Efter att ha inlett karriären i HC Wettern från Vadstena har han bland annat fyra säsonger i Hockeyettan och 15 matcher med Vita Hästen i HockeyAllsvenskan på meritlistan, samt spel i TV-pucken.

Inför säsongen 2022/2023 bytte Rooth från IK Guts till Mjölby i HockeyTvåan och efter avancemanget till Hockeyettan stannade han kvar. I den vevan fick han dessutom ett A på bröstet, som assisterande lagkapten.

– Det ska blir grymt kul att få representera Mjölby ytterligare en säsong! Jag tycker att känslan känns jäkligt bra och jag tycker att vi har bättre förutsättningar inför den kommande säsongen. Därför kommer vi att vara väl förberedda när det drar igång, säger Emil Rooth själv.

– Nu åker vi, MHC! 🔴⚫️⚪️