Dubbla vinster vid seriens sista norrlandsturné.

Efter hemmasegern mot Enköping var det dags att sätta sig på bussen igen för norrlandsturné (jo vi har match i Ö-vik till veckan också men det är i sammanhanget nästgårds). För helgens motståndare stod Clemensnäs HC och Kalix HC. Två lag på placeringarna 2 och 3 i tabellen, precis framför oss.

Bussen rullade från Testebo Arena på fredagsförmiddagen och väl framme i Skellefteå så checkade laget in på hotell för en god natts sömn. Att sitta 8 timmar i en buss för att sedan kliva ut till matchvärmning är inte optimalt så under Vårserien har laget valt att resa dagen innan match.

Match mot Clemensnäs lördag.

Ett lag som vunnit samtliga hemmamatcher i Vårserien och som låg före oss i tabellen, dock med två matcher mer spelade. Vi startar i ett riktigt bra tempo och tar ledningen efter dryga fem minuter genom #23 Hägerström. Tyvärr kvitterar Clemensnäs strax därefter och perioden slutar 1-1. En stabil insats. Känslan är att vi spelar det spel vi vill och kan. Vi skapar chanser i anfallszonen och spelar bra i egen zon. När Clemensnäs väl får chanser så är #31 Sandrud med på noterna och försvararna ser till att städa framför målet. Andra fortsätter lite som första. Vi drar på oss tre 2-minutersutvisningar men PK fortsätter göra ett utmärkt jobb och vi släpper inget bakåt. När vi väl får chansen i anfall är vi effektiva och #10 Backlund kan sätta ledning 2-1 och precis innan periodvila utökar #17 Lindgren till 3-1. När Clemensnäs drar på sig en utvisning i början på tredje så kan #11 Hansson sätta 4-1 och stänga matchen. Femte raka segern.

Matchfakta
Clemensnäs HC – Strömsbro IF 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
1-4 #11 Hansson

Länk till fullständigt protokoll (swehockey.se)
Highlights (Hockeyettan Live)

Match mot Kalix söndag.

Efter ytterligare en hotellnatt, denna gång i Luleå så var det dags för match mot Kalix även det ett lag som före helgens matcher hade placering framför oss. Även i denna match tar vi en tidig ledning genom #77 Klaar. En ledning som står sig perioden ut. Kanske inte samma fart under skridskorna som i matchen mot Clemensnäs men det är nog inte så konstigt då detta är tredje matchen på fem dagar och dessemellan har man åkt buss. Andra perioden står och väger lite även om det är vi som står för strukturen och kombinationerna. Med det sagt så gör #35 Eriksson en jättematch i kassen och räddar oss ett par gånger men detsamma gäller Kalix målvakt som även ha gör några “omöjliga” räddningar. Vi kan också rättvist utöka ledningen till 2-0 genom #46 Hellström. Så ledning med 2-0 inför tredje perioden. En tredje period som vi har bra kontroll på och det känns att laget har en helt annan trygghet än början på vårserien. När det återstår 2:40 av matchen så stängs den när #43 Alverhag sätter 3-0. Sjätte raka segern!

Matchfakta

Kalix HC – Strömsbro IF 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

3. Försvarsspelet
Ett mål insläppt på sex perioder. Mot Clemensnäs hade #31 Sandrud räddningsprocent 96,15% och mot Kalix var #35 Eriksson 100%. NOLL insläppta mål på 7 utvisningar.

2. Målskyttar
Sju mål och sju målskyttar där #77 Klaar sätter sitt första mål i Strömsbrotröjan assisterad av bl a #38 Jansson. Kul att se den egna produkten #38 Jansson som gjorde sina första matcher i A-laget efter att ha återvänt från Brynäs juniororganisation.