Betydelselös serieavslutning slutar med en vinst och en förlust.

Helgens båda matcher var på förhand betydelselösa för oss. Seriesegern var redan säkrad efter den bärgade poängen borta mot Wings.

Så när Clemensnäs kom på besök på lördagen så hade de betydligt mer att spela för än oss. De var fortfarande med i kampen om en play-in plats. När matchen drog igång så märktes inte det. Vi tar kommandot från början och dominerar rätt kraftigt. Betydligt bättre spel jämfört med senast. Tydligt övertag i spel och skott men ”bara” 1-1 på tavlan. Vårt mål gjort av #9 Galbavy.
När vi tar ledningen med 2-1 i början på andra genom #39 Kapten Dahlström så tänker man att nu så flyter det på. Men nej i bytet efter så gör Clemensnäs 2-2 och innan perioden är slut så leder Clemensnäs med 3-2. Ishockey är inte alltid rättvis.
I tredje jobbar vi för kvittering och chanser saknas inte. Pucken vill inte in. Inte förrän Mankan tar målvakten och #11 Hansson kan trycka in 3-3 med dryga minuten kvar. I övertiden är det spel mot ett mål då vi dominerar fullständigt. Trots massor av chanser vill pucken inte in. Inte förrän #17 Lindgren får chansen med en halv minut kvar kommer avgörande. Vi studsar tillbaka efter två förluster och vinner på övertid med 4-3.

På söndagen väntade Kalix HC. Matchen gällde inget för något av lagen. Vi var klara seriesegrare och Kalix redan klara tvåor. Kalix kommer ut klart starkast och för matchen. Det märks att vi inte riktigt är där, kanske tankarna ligger på kvartsfinalen redan. Första perioden klart till Kalix som leder med 2-0 när period två börjar. En period där vi har ett tydligt spelövertag. Vi reducerar genom #32 Bryngelsson, hans första mål i Strömsbrotröjan. Tyvärr så lyckas Kalix öka på ledningen till 3-1 bara 10 sekunder efter målet. Innan perioden är slut har #17 Lindgren reducerat ytterligare en gång och vi går till periodpaus med ett uddamålsunderläge.
Avslutande perioden slutar mållöst och seriens sista match slutar med förlust.