Kalix förlorade första kvartsfinalen mot Boden

Kalix förlorade första kvartsfinalen mot Boden i HIVE Arena efter periodsiffrorna 1-0, 1-1, 1-0.

Kalix började matchen bra och hade 2 jättechanser att ta ledningen i början av perioden. Sen handlade det mycket om Boden som fick till flera långa anfall i Kalix zon. Det var också efter ett sånt långt anfall som 1-0 kom genom Joel Wahlgren. Kalix fick jobba hårt för att freda målet och hade en del framåt men inga jättechanser. Boden vann också de flesta närkamperna.

Skott 14-3

Andra perioden var betydligt bättre för Kalix nu fick man till långa anfall och var betydligt hetare i närkamperna. Efter 2 minuter blev Liam Lundberg utvisad och när Kalix precis hade blivit fulltaliga gör Boden 2-0 genom Nils Thomasson. Efter drygt 9 minuter drar Boden på sig en utvisning och 3 sekunder efter att Boden klarat utvisningen gör Linus Håkansson 2-1 och Kalix är åter med i matchen. Resultatet stod sig perioden ut.

Skott 6-8

Tredje perioden var 2 minuter gammal när Fabian Nilsson skjuter 3-1 ut snäv vinkel. Boden trycker tillbaka Kalix under de första 7 minuterna och skapade flera farligheter. Efter det jämna spelet ut sig och Kalix skapade flera bra chanser att komma närmare i målprotokollet. Med dryga minuten kvar av matchen tar Kalix ut sin målvakt och skapar lite oreda i Bodens zon men målen uteblev. Sett över 60 minuter vinner Boden rättvist men Kalix gör ingen dålig match men ska man vara med i den här typen av matcher gäller det att vara mer effektiv på det man skapar framåt samt minimera egna misstag i försvarszon.