Hudik Hockey tog hem första ronden

Slutspelsmötet i Hockeyettan mellan Hudik Hockey och Tranås är programlagt till fem ronder, och det är mycket troligt att det kommer att krävas så många matcher också innan det är klart.

Bildtext: Axel Olsson gjorde sitt första mål i HHC. Foto: Flywood Studio

Klart är dock att Hudik Hockey tog hem första ronden genom att vinna lördagens drabbning i Holmen Center med 4–2 (0–0, 2–1, 2–1).

Jämnt, tätt, tufft och grinigt, ja, precis som det ska vara i en slutspelsmatch var vad de 893 åskådarna bjöds på, och i ärlighetens namn hade det kunnat sluta hur som helst.

Första perioden blev mållös och det ska nog i första hand hemmalaget vara nöjd med. Visserligen vann HHC skotten med 9–6, men de farligaste chanserna stod Tranås för, eller rättare sagt, de bjöd hemmaspelarna sina gäster på. För ett flertal gånger slarvade hemmalaget med sina uppspel vilket ledde till mållägen för Tranås. Isak Johansson fick då kliva fram och han svarade för några vassa insatser.

Andra perioden var bara 17 sekunder gammal när första målet kom. Tranås skickade ner pucken i Hudiks zon och Isak Johansson stoppade den och passade till Samuel Eriksson, som snabbt hittade Lucas Torstensson. Han grundlurade sin motståndare på offensiv blå med en tunnel som får klassas som matchens behållning.

Det blev ju inte sämre av att han i nästa läge drog i väg ett gammalt hederligt dragskott och det var bara för Viggo Andrén att raka ut pucken ur eget mål.

När Hudik fick sitt första numerära överläge kom 2–0. Alexander Bjurström fick skottläge och på Torstensson-manér drog han i väg pucken högt mot Andrén som fick kapitulera ännu en gång.

Tranås kom dock tillbaka och lagets vassaste spelare, Kalvyn Watson, reducerade och gav gästerna nytt hopp.

Hoppet ökade än mer i den tredje perioden då lagkaptenen Petter Eklöf gjorde 2–2 efter 8.25, på ett skott som Isak Johansson tar 99 gånger av 100. Men nu var det skott nummer 100…

Men snacka om att Hudik svarade på bästa sätt, för det tog bara 18 sekunder så ledde hemmalaget igen. Philip Eriksén hittade Axel Olsson med ett långpass och Olsson skrinnande in i Tranås zon och drog i väg ett skott som letade sig i mål. Även det var ett mål efter ett som målvakten tar i de allra flesta fall.

Strax därefter blev det lite bråk och det resulterade i att Tranås åkte på en dubbelutvisning medan Hudik bara fick en man i utvisningsbåset och även denna gång utnyttjade hemmalaget det numerära överläget då Christoffer Jansson satte 4–2, även denna gång med ett högt skott.

I tekningen efter målet drog Samuel Eriksson på sig en utvisning då han sänkte Pontus Eklöf med en hög klubba. Domaren Markus Yngvesson bedömde det hela så grovt att han skickade Samuel Eriksson till duschen (5+20 min).

Tranås är känd för att ha ett väldigt bra powerplay, men den här eftermiddagen var HHC:s boxplay-spel av allra bästa märke och det hjälpte inte att gästerna plockade ut målvakten och spelade sex mot fyra heller, Christoffer Janssons mål blev matchens sista och de rödklädda hemmaspelarna kunde skrinna av isen som vinnare.

Noterbart i övrigt: Isak Johansson fick pris som bästa hemmaspelare, trots det något billiga mål (2–2) han släppte in. Men han revanscherade sig flera gånger om efter den missen, och med tanke på att han även borde ha haft två poäng i statistiken för assist till såväl Lucas Torstenssons mål som till Axel Olssons, så var det ett bra val.

Positivt: Hudik höll nollan i boxplay.

Negativt: 893 åskådare, hallå Hudiksvall, det är slutspelshockey, det är dags att komma nu.

Chansen att förbättra publiksiffran kommer redan på söndag eftermiddag, för då är det dags för rond två.

Skribent: Christer Stridh

Highlights från lördagens match

Boka din plats till söndagens match

Köp digital 50/50 lott till söndagens match (Lördagens match gav en lottvinst på 2370 kr)


Matchvärden Bilbolaget Hudiksvall gav pris till matchens lirare, som gick till #31 Isak Johansson.