Nyförvärv: Hugo Lindman Gustafsson

KRIF Hockey presenterar i samarbete med Sandbäckens Rör nyförvärvet Hugo Lindman Gustafsson

Backen Hugo Lindman Gustafsson, 21, med Östervåla IF som moderklubb är klar för KRIF Hockey. Hugo kommer senast från spel i den amerikanska juniorligan NAHL där han spelade med Aberdeen Wings. Ungdom- och juniortiden tillbringade han i Almtuna IS organisation och han står även uppsatt för två matcher med Brynäs IF i SHL. Trots sin unga ålder har han redan samlat på sig erfarenhet från Hockeyettan då han varit utlånad till både Enköping och Strömsbro. Hugo beskrivs som en allroundback som utnyttjar sin kropp i det fysiska spelet.

Emil Ivansson om Hugo:

– Vi är väldigt glada över att Hugo ansluter till oss. Trots sin unga ålder så har han samlat på sig mycket erfarenhet då han har varit både i SHL och Allsvenskan, och nu senast i NAHL. I Hugo får vi en 2-vägsback med sina största styrkor i spelet med puck, precis vad vi har letat efter, backar som är bra med puck. Vi får dessutom en rightare på backsidan, vilket ger oss bra möjligheter både i 5 mot 5-spelet och i powerplay.

Hugo om att komma till KRIF:

– Jag är taggad och det ska bli riktigt kul att representera KRIF. Jag har hört mycket positivt om verksamheten både vad gäller höga ambitioner och hur klubben utvecklar spelare. Jag ser fram emot att ge laget och fansen allt jag har!

Kontraktet är skrivet på 1 år och börjar gälla i Augusti.

Läs mer om Hugo: Hugo Lindman Gustafsson – Elite Prospects

Välkommen till KRIF Hugo!

Alltid Oavsett!