SIK tappade ledning till förlust på nytt

Det som började så bra slutade så illa, på nytt. Skövde tog under onsdagskvällen emot nykomlingen Eskilstuna Linden i Billingehov och skulle bara ta tre poäng enligt alla experter.

Skövde IK har gjort en vana av att göra tidiga mål i matcherna i inledningen av den här säsongen. 46 sekunder hemma mot Kumla, 52 sekunder borta mot Surahammar och under kvällens hemmamatch mot nykomlingen Eskilstuna Linden Hockey kom ledningsmålet efter 48 sekunder.

Skövde började på ett strålande sätt i hemmamatchen och visade att de tänkte ta revansch på Linden efter förlusten uppe i Surahammar i lördags.

SIK skapade mängder med chanser under de inledande minuterna, Alexander Henriksson satte 1-0 efter 48 sekunder, samma Henriksson fick en ny möjlighet bara 30 sekunder senare när han rundade en motståndarback men avslutet landade hos gästernas målvakt den gången.

Henrik Thegel fick ett läge efter knappt fyra minuter men Oliver Eriksson parerade med knoppen på klubban. Men SIK fortsatte trycka på och efter knappt fem minuter gav det utdelning på nytt.

Dennis Santesson drog iväg ett skott på vinst och förlust, Eriksson lämnade retur och Alexander Henriksson höll sig framme och tryckte in sitt andra mål för kvällen.

Då tog gästerna sin timeout, trots att fem minuter inte var spelade i Billingehov. Men till en början gjorde den ingen effekt, SIK fortsatte snurra i anfallszon och Henrik Thegel fick en ny möjlighet efter drygt sju minuter men återigen var Eriksson i vägen.

Linden kom dock in i matchen och fick stundtals tryck på SIK men Hugo Fagerblom agerade säkert i hemmakassen och såg till att hemmalaget kunde gå till pausvila med en betryggande 2-0 ledning.
– Vi börjar piggt, det gör vi, men sen börjar vi slarva i passningsspelet och passen sitter inte på bladen, vilket gör att vi får börja om, börja om och börja om, sa Johan Hellström.

Men i den andra perioden kom en scenförändring som ingen hade räknat med, för gästerna dominerade fullständigt och fick tryck på hemmalaget gång efter gång och reduceringen hängde i luften.

Till slut kom den också, Andrés Staforelli fick öppet mål efter att Fagerblom räddat två returer men på den tredje hade han ingen chans.

Målet gav gästerna mer energi och Linden kunde mycket väl kvitterat innan perioden var till ända och SIK ska vara glada över att de fick gå till pausvila i ledning återigen. Även om den var skär och kanske inte fullt rättvis.
– För slarviga och nonchalanta pass sätter oss i skiten. Vi är ganska bra och ganska noggranna fram till 2-0. Sen händer det någonting, det är inte fel på positioneringen eller något sådant utan det är rent ut sagt ett katastrofalt passningsspel som gör att vi sätter oss i onödiga situationer, ansåg Johan Hellström.

I den tredje perioden räknade de flesta i Billingehov med att SIK skulle bättra på sitt passningsspel och ta tag i matchbilden på nytt men istället var det gästerna som skapade de klart hetaste chanserna. Hugo Ollila fick ett friläge med Hugo Fagerblom efter knappt sex minuter och pucken gick i mål efter att Max Kardevall glidit in med pucken under Fagerblom som räddade i förstaläget. Men domaren David Gustafsson, dömde bort målet då det redan var blåst när pucken passerade mållinjen.
– Vi kommer in i deras tempo idag och då är passningarna en viktig egenskap för att kunna driva upp tempot på nytt, vi bygger mycket av vårt spel på ett högt tempo men det går inte om pucken inte sitter på bladet, sa Johan Hellström.

Istället kom kvitteringen efter drygt åtta minuter när Alexander Björklund satt utvisad. Oscar Pettersson spelade pucken till Cristopher Norlin som skickade på ett hårt skott från tekningscirkeln och pucken letade sig in bakom Fagerblom.

Knappt fem minuter senare hade gästerna fullbordat sin vändning. Emil Johansson trampade runt en hemmaback och hängde vackert in pucken i nätet bakom Fagerblom och det som kändes omöjligt efter fem minuter av matchen blev ett faktum.
– Vi stirrar väldigt mycket puck istället för att ta uppgiften där ute när de har anfall på oss. Det är för enkla grejer som vi inte gör ordentligt. Vi pratar om det men det går uppenbarligen inte in just nu, sa Johan Hellström efter matchen.

SIK var inte tillräckligt heta för dagen och trots spel sex mot fem skapades inga superheta lägen till kvittering för hemmalaget, flera skott avlossades men Oliver Eriksson hade fri sikt på samtliga och såg till att freda sitt mål matchtiden ut.

Därmed har SIK skaffat sig två vanor, dels att göra tidiga mål, dels att tappa spelet och ge bort segern till motståndarna.

Närmast väntar ny match redan under fredagen när laget ställs mot Forshaga på bortais.
– Det är bara att studsa tillbaka, vi kör en kortare och intensiv träning under torsdagen sen tar vi sikte på Forshaga, avslutade Johan Hellström.