Inför Mariestad BoIS Hockey – SIK

Det var skönt att våra krigare, iklädda sina nya tröjor och inför en engagerad publik på fyra personer plus några matchfunktionärer, kunde bärga tre friska poäng mot Linden under fredagskvällen. En seger som ger lite råg i ryggen och ruskade bort lite rost ur lederna inför söndagens derby mot trätobrodern Mariestad. Å andra sidan borde vetskapen att man spöat derbykombattanten vid samtliga tre tidigare möten under hösten också ge råg i ryggen. Lita på att Mariestad är revanschsugna när de under söndagseftermiddagen tar emot Skövde IK:s KRIGARE i Mariehus arena. Ska vi klara av att ta en fjärde rak seger på Mariestad? Det skulle onekligen smaka mumma!

Det känns bra att kunna inleda pratstunden med Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren med att säga grattis!

-Tack så mycket, svarar Skövdetränaren med alert röst.

Ni såg ringrostiga ut ett tag, sedan uppfattade jag det från läktaren som lite spänt och oroligt och efter en kanonstart på tredje så kommer målen, berätta om matchen?

-Jag tycker också att förstaperioden är väl den, ja vad ska man säga, är jämnast kanske då. Jag tycker att vi ibland bjuder bort lite men vi växer in i den perioden också, gör slutet på perioden bättre. Vi tar med oss det in och jag tycker andraperioden är bra. Ett olyckligt mål emot men annars tycker jag det är en bra period där vi skapar mycket och borde gjort något mer mål kanske. I tredje perioden gör vi ett tidigt mål och efter det tycker jag de får lite luft och chans för att gå lite och har några minuter där de får lite tryck i vår zon i vilket fall. Men vi har ändå koll på det tycker jag och sedan när vi gör 4–2 tycker jag vi växer in i det igen och sedan känns det väldigt tryck efter det. En match där vi är väldigt nöjda med hur vi hanterar aggressivitet i anfallszon med bra tryck mot kassen, mycket avslut, mycket trafik. Sedan möter vi en motståndare som vi pratade om innan är duktiga i anfallszon och är lite luriga där så att de får ju tillbringa lite tid hos oss också ibland men jag tycker vi löser det på ett jättebra sätt.

Tre pp mål av tre möjliga var skönt?

-Ja det är bra!

Bara ett boxplay, var det säsongsrekord?

-Det har jag faktiskt inte kollat men vi var hundraprocentiga där också så det var bra, ler Fredrik.

Och fantastiskt kul att Erlandsson fick hänga en?

-Ja, haha, det var ett riktigt skott där, det var ordentlig fart på det.

En fundering bara kring Erlandsson, jag uppfattar det som att han inte stressar motståndarna riktigt lika mycket högt upp i boxplay längre som tidigare under säsongen, är det inbillning eller är det så?

-Inbillning!

Ni hade möblerat om en hel del, hur tycker du det föll ut?

-Jag tycker att vi fick ut det vi ville utav det, det tycker jag. Annars är det ju svårt att säga på en match såklart men vi är nöjda med utfallet av hur det såg ut i nya konstellationer.

Nya tröjor, blir det några missförstånd med flera andra nummer på ryggtavlorna?

-Nej de är de vi har utgått ifrån hela tiden och man har lärt sig utantill.

Du fick inte tänka till lite extra då när du fyllde i laguppställningen med nya uppställningar och nummer?

-Hehe, Krusell (Jimmy) fyllde i laguppställningen och det blev väl lite struligt där men det löste sig, skrattar Ljunggren. Det blev någon liten där men det löste sig och var rätt när matchen började (bredvid oss i tränarrummet sitter Jimmy och han skrattar lite i mjugg).

Sen måste jag ju med Rebellögon sett säga att det var väldigt skönt att äntligen kunna dela ut de släpande priserna till månadens spelare. Alexander Henrikssons februari förra säsongen kan du ju inte svara för men denna säsongen med Robin Wallin som oktoberspelaren och Henrik Thegel som novemberspelaren, var det bra val att prisa de två?

-Ja absolut, det är två utav de spelare som har varit med och dragit under hela säsongen såklart på ett väldigt väldigt bra sätt. Det är två duktiga spelare som är viktiga för oss.

(Här finns en länk om prisutdelningen. https://rebellerna.com/v1/read.php?pg=300)

En som äntligen fick sitt nya nummer i fredags är en kille som åtminstone vi i Rebellstyrelsen tycker har tagit stora kliv och som man som supporter har lite extra förväntningar på när det vankas derby, berätta om #49 William Frödelius?

-Ja, jag tycker också att han har tagit kliv under den här säsongen på ett väldigt positivt sätt, på försäsongen och fram till nu. Det är en skridskostark och otroligt arbetsvillig forward som är oöm för sin egen kropp, tar mycket stryk både vad det gäller att täcka skott och gå in med hundratio procent i närkamper. Jag tycker han har tagit kliv i vad det gäller noggrannheten i sitt fysiska spel och använder det på ett sätt så att han minskar sina utvisningsminuter skulle jag tro utan att ha tittat på någon statistik. Jag tycker också att han tagit kliv i sitt spel med puck på ett väldigt bra sätt, duktig på att få ned dem djupt och jobba där och är stark på dem i anfallszon. Väldigt väldigt nyttig lagspelare som ger allt han har för att laget ska vinna.

Vet du varför han valt #49?

-Nej!

#49 Ger och tar stryk för SIK

Vare sig läsarfrågor eller materialarfrågor idag så Krusell slipper bli tråkad. (där kommer det mjugga skrattet igen) Men jag kan ju ta en egen till Jimmy. Jag har fått uppfattningen att det är du som håller i spelarsamtal för tillfället?

-Ja, svarar Jimmy. Jag har ju hand om backarna under matcher och sådant och nu håller jag på att prata lite med våra backar.

Vad tar ni upp på samtalen?

-Nej men det är lite allmänt och vad man känner och vad man tycker, idéer och så där. Sedan pratar vi givetvis lite om egen prestation, vad de tycker och vad jag tycker och lite vad vi vill ha ut av det av olika spelare i olika situationer, hur de tänker och går tillväga och sådant. Det är lite blandat.

Ni kommer överens?

-Ja men det gör vi och det är viktigt att de får säga lite vad de känner och tycker också. Man kan få en liten diskussion kring det och sedan kan man ta lite olika situationer utifrån det.

Hur ser det ut på sjuk och skadefronten, lyder nästa fråga som nu ställs till Fredrik?

-Inga sjukdomar så Hugo (Fagerblom) är tillbaka och skador är samma som förut med Martin (Olsson) och Fredrik Dahné. Jag tror inte jag har glömt någon där?

Kör du vidare med fredagens forwardsuppsättningar mot Mariestad?

-Ja!

Matchandet mot Mariestad efter sommaren påminner om fredagens pp, tre av tre möjliga. Jag tänker mig att de är väldigt sugna nu när de dessutom ser ut att ha fått en liten formtopp. Hur går dina tankar inför derbyt?

-Att vi vill bygga vidare på våran svit, dels vad det gäller att hitta tillbaka till vinnarspår och ta flera matcher i rad där som vi hade väldigt gott om i början på seriespelet. Att vi kan förlänga vår svit vad det gäller derbyvinster såklart och ta fjärde för säsongen och på det viset förstöra deras segersvit i serien just nu. Vi har fullt fokus på det vi ska göra, att vi ska fortsätta vara ett bra hockeylag som gör oss förtjänta av tre poäng.

Nu har du två förstamålvakter att välja på i och med att Hugo är frisk igen, vem ställer du?

-Robin står mot Mariestad!

Det är han som fyllde år och bjuder på tårta idag?

-Han fyllde år igår.

Var tårtan god?

-Jag har inte kommit dit ännu, jag vågar inte ta något. Krusell, han har ätit upp halva redan så jag får värja mig.

-Jag har inte heller vågat ta ännu, protesterar Jimmy.

-Jodå, det såg jag gnabbas Fredrik. Det var därför den aldrig kom hit, det förstod du (jag)? När du kom in hit då var Jimmy inne i omklädningsrummet och snurrade lite, skrattar tränaren.

Du fick skäll om svaret på Cola och Snickers också hörde jag, säger jag till Jimmy?

-Haha, ja jag svarade ju Cola så jag fick köpa med mig två Snickers senast bara för att retas lite, skrattar andretränaren och jag anar att detta kommer utvecklas till en följetång.

Jaja, lycka till mot Mariestad!

-Tack!

Länk till webbsändningen av matchen hittar ni här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-mariestad-bois-hc-skovde-ik-8x12z

Har du frågor eller funderingar till tränarna som du vill ha svar på i inför så maila gärna in dem till mig på adressen [email protected]

Till sist måste jag dela med mig av en egen upplevelse. Jag tar för givet att de flesta Skövdesupportrar känner till att man kan köpa lotter till A-möbler Lounge. Vinnaren får ta med tre vänner för att titta på den aktuella matchen i en exklusiv hörna av ishallen möblerad med soffa, fåtölj och bord. Under fredagens match fick jag äran av att vara en av dessa fyra personer och det var en väldigt surrealistisk känsla att sittande i denna finhörna i ett för övrigt, så när som några funktionärer, på läktarna tomt Billingehov och titta på en seriematch. Sannolikt en upplevelse man får klassificera som en ”once in a lifetime”? Jag kan inget annat än rekommendera er läsare att köpa av dessa lotter i kommande matcher. Här finns verkligen chansen till ett minne för livet.

SKARABORGS STOLTHET HETER SIK, HETER SIK, HETER SIK

SKARABORGS STOLTHET HETER SIK, HETER SIK, HETER SIK

SKARABORGS STOLTHET HETER SIK, HETER SIK, HETER SIK