Inför SIK – Malung IF

SIK hade på fredagskvällen chansen att säkra en plats i Allettan mot ett Forshaga som spelar med kniven mot strupen. Den kombinationen var ingen lycklig kombination med Skövdeögon sett och helt plötsligt sitter vi i en situation där det kan krävas två segrar i de tre sista matcherna vi har kvar? Ja alla fattar naturligtvis vilken oerhört viktig hemmamatch vi ska möta gästande Malung IF i under söndagseftermiddagen på Billingehov.

Lördagsförmiddag och det är snurrigare än vanligt och undertecknad lyckas med konststycket att både tappa bort Skövdetränarens namn och vilken veckodag det var redan på de tjugo sekundernas inledande snack med Fredrik Ljunggren. Vi får köra en lite kortare variant av inför denna gången.

Forshaga tog till vara på chansen men tyvärr inte vi, berätta om fredagens match?

-Jag tycker att vi startar matchen klart godkänt och pigga byten i början, funderar Fredrik. Jag tycker kanske att vi borde tagit vara på den energin och gått vidare på. Sedan tar ju Forshaga över lite och framförallt i andra perioden tycker jag att Forshaga är mycket mycket hetare än oss och vinner de här femti femti duellerna som gör att de får spelövertag och vi blir fast lite i egen zon och sådär så den perioden är väl den vi känner att vi inte är tillfreds med riktigt. Jag tycker ändå vi ger det en chans i tredje där vi kommer ut ganska hårt och går på dem och de får ta en tidig timeout. Men tyvärr har vi väl gett dem ett försprång och ett mentalt försprång som gör att de kan reda ut det och vinna matchen.

Nya tag mot Malung!

-Ja!

Det är egentligen rätt häftigt hur det kan svänga. Seger i fredags så hade ni varit klara för en alletta, serietvåa och med häng på förstaplatsen, nu blev det istället att ni kanske måste vinna två av de sista tre?

-Ja så är det ju. Absolut så är det ju och vi tittar ju snarare att vi jagar andraplatsen med vinst igår och ville vinna den matchen. Sedan tänker jag väl inte att vi summerar tre matcher framåt i taget utan vi tar söndag först.

Nej det gör du aldrig utan du tar alltid en match i taget!

-Förutsättningarna ändras efter varje match!

Drog vi på oss några skador?

-Nej!

En notering från de senaste matcherna är att vi flera gånger ställt till det för oss genom hopslag mellan egna spelare?

-Ja det hände vid målet igår i vilket fall och någon mer gång.

Slumpen?

-Ja jag hoppas ju att det inte är medvetet i alla fall. Vi har ju pucken och driver upp den i egen zon och ska gå till anfall när vi åker ihop denna gång så att det är olyckliga omständigheter.

Inga läsarfrågor och inget från materialarcheferna och väldigt lite från mig idag så vi får hålla oss till standardfrågorna. Vi har en back som ju tillbringade förra säsongen hos söndagens motståndare, berätta om #55 Samuel Gustavsson?

-Ja, en stor och stark back som har sina absoluta styrkor i närkampsspel och sin styrka och i det defensiva spelet, det tycker jag. Han jobbar med att ligga på rätt sida, vinner sina dueller i försvarszon så att vi kan ta oss därifrån på ett bra sätt. Han har sina absoluta styrkor i försvarsspelet och har väl gjort sitt mål för säsongen när vi var uppe i Malung så det vore ju bra om han kunde prova samma sak imorgon. Men i grunden en starkt defensiv back och är nöjd med det arbetet där.

Kliver fram i em enligt skribenten?

Jag vet ju inte om det är så eller om det bara är inbillning men jag tycker ofta att spelare som har någon relation till motståndarlaget kliver fram och syns lite mer.

-Ja det är ju inte omöjligt, det säger man ju ibland så att det kanske ligger något bakom det.

Otroligt viktig hemmamatch mot Malung nu, samma Malung som faktiskt var det lag som bröt den fantastiska segersviten för er. Dina tankar inför matchen?

-De ligger på att vi ska ha fokus och hitta tillbaka till vad vi gjorde för några dagar sedan bara. Vi vill hitta en jämnhet och en arbetsinsats som vi kan stå för varje kväll, inte bara varannan utan så att vi hittar tillbaka till det vi gjorde bra i onsdags och förstår varför det blev som det blev i fredags. Att alla är beredda och kliva ut och göra ett arbete så att man håller det i korta byten och med hög intensitet och inte åker och vilar på isen utan går för det när man är där och vilar i båset är en sak vi pratar om. Vi vill också att vi ska bli noggranna i spelet med puck så vi tar oss ur zon med kontroll och tänka med snabbare fötter.

Vem vaktar målet denna gången?

-Det är Robin (Wallin), det är exakt samma lag som senast.

Han var inte med på lagträningen nu men jag förstod att han varit med på målvaktsträningen innan?

-Ja precis, han körde femtio minuter där, det räckte.

Lycka till!

-Tack så mycket!

Länk till sändningen av matchen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-malungs-if-m8941q

Och vill någon bidra med lite läsarfrågor eller funderingar är ingen tacksammare än jag. Maila in dem till [email protected]