Inför HC Dalen – SIK

Nej det ville sig inte mot Visby heller trots en bra arbetsinsats då vi saknade spetsen att göra mål. Kanske kommer det i fredagens bortamöte med HC Dalen? Ett HC Dalen som gett i princip varenda hockeyettanexpert brutalt på käften genom att som en ångvält avverka grundserien i ettan västra som seriesegrare och sedan fortsatt på inslagen väg här i allettan. Ska vi få med oss poängen hem denna gång kommer det sannolikt krävas en målvakt som står på huvudet, backar som ger bort minsta lillfinger eller lämnar något åt slumpen och forwards som krigar heroiskt framför motståndarkassen. Och ja, varför inte? Vi ser bara till att göra det över sextio minuter denna gången. Läge att skrälla!

Vi gör som vanligt, du får berätta för oss om föregående drabbning Fredrik?

-Ja, jag tycker att vi startar matchen ungefär som jag väntar mig, att vi får växa in i det och spelar ett bra försvarsspel, ett bra lagspel. Jag tycker väl att vi växer in i det och att det är en matchbild som vi är ganska tillfreds med över två perioder i vilket fall förutom att vi inte får någon utdelning offensivt. Sedan när tvåan och trean kommer ganska tätt inpå där så tappar vi konceptet lite och orkar inte mobilisera kraften riktigt för att vrida rätt det. Så att det var en tung förlust.

Jag tänkte också att ni måste varit rätt nöjda efter två perioder och i det läget känt att ni resultatmässigt fått matchen lite som ni ville?

-Ja det tycker jag som sagt. Vi räknade inte med att vi skulle åka dit och vara spelförande utan man får se till att jobba, slita och kämpa och ta lite det som bjuds och jag tycker vi hade anammat det på ett bra sätt i början men sedan så när det kom ytterligare två mål där så lyckades vi inte reda ut det. Vi hade behövt få någon utdelning själva innan det och sedan har vi något läge där i början på tredje där vi tror att vi gör 1–1 och det jublas i båset men tyvärr inte.

Gick själva resandet bra?

-Ja, absolut!

Och när var ni hemma i Billingehov?

-Vi var hemma vid kvart över tre, halv fyra någon gång tror jag.

Jag tänker att det måste bli som en virvel bland ägg och bacon när de får ned ett helt hockeylag till hotellfrukost?

-Haha, ja alla var ju där och käkade men det var trötta grabbar då vid sextiden på morgonen så det var ganska lugnt.

Har vi några vegetarianer eller veganer i laget?

-Nej, det har vi inte.

Idag blev det bara ett kort besök för mig på träningen men jag han se att det såg lite tunt ut med folk, är det så illa att vi dragit på oss någon ytterligare skada eller sjukdom?

-Inga ytterligare! Det var väl någon som vilade lite bara från träningen idag och han är med imorgon så utgångsläget är att det är samma trupp som var i Visby och inget som tillkommer.

Någon som är på väg tillbaka hade jag som nästa fråga men det svarade du ju på där?

-Japp!

Nu har vi förhoppningsvis tillfälligt hamnat på jumboplatsen i tabellen och det är absolut inte enligt planerna. Hur mycket fokus ska man lägga på tabellplaceringen i detta läge av allettan?

-Nej men vi lägger väldigt sällan något fokus på tabellplaceringen utan det är inget som tar en framåt direkt och det är ingenting som man kan påverka annat än sina egna prestationer. Däremot så ser vi ju vart det är på väg, vi förstår ju allvaret i att vi behöver vinna matcher för annars kommer det ju att köra ihop sig. Så vi har full koll på det men ingenting vi i vårt vardagliga prat fokuserar på.

Idag fick jag ingen chans att höra med materialarcheferna om de hade något men som tur är så är det några läsare som bidragit med frågor och ettan lyder. Hur kan man driva en elitförening med halva laget borta, vi ger ju bort match efter match plus att vi sliter ut resterande spelare?

-Ja det var både ett påstående och en fråga där, frågan var väl hur man kan bedriva en verksamhet och för oss som är kvar tänkte jag säga då att det handlar för mig och spelarna att fokusera på de som är tillgängliga och gör det absolut bästa man kan göra av situationen. Vi ställer ju ett lag på benen så det är inga konstigheter. Sedan är det självklart att alla spelare man har i en trupp vill man ha tillgängliga, det är därför de är kontrakterade för att vi tycker att de tillför. Just nu har vi sju stycken på frånvarolistan och det är ganska många. Men hur man ska hantera det är att man inte ska fokusera på de som är borta utan fokusera på de som är tillgängliga helt enkelt och så får man ta emellan matcherna och se vilka som eventuellt kan vara tillbaka till nästa gång.

En annan läsare har grubblat under sin resa till jobbet och skriver såhär. En tanke som slog mig på väg till jobbet, nu när vi måste ändra om i kedjorna i var och varannan match, varför inte prova Ternblad (Alexander) som center mellan bröderna Lundmark?

-Ja det är ett alternativ. Nu har ju bröderna Lundmark bara gjort den här matchen ihop plus den i Karlskrona borta så vi har ju inte haft någon lång sträcka där de två har gått tillsammans. Men vi har lite olika planer och funderingar och det är ett alternativ.

En läsare har fått upp ögonen för vår #3 och skriver. Fredrik Dahné växer in i det för varje match som går, kan det vara läge att ge honom mer istid för att underlätta för de övriga fem backarna?

Ja han får väl mer och får väl vad han ska ha ungefär men han har absolut tagit för sig från att inte ha spelat någon seniorhockey över huvud taget i seriesammanhang så fick han ju hoppa in direkt i Nybro och sedan gjort två matcher därefter där det har blivit mer istid så att där vi är nu är vår plan just nu.

Och som avslutning på läsarfrågorna. Åtta matcher kvar, tre poäng till playoffplats och 24 kvar att slåss om, undertecknad vill se lite mer desperation i avgörande lägen under helgens matcher, är det något ni diskuterar med spelarna?

-Absolut!

Nu ska vi möta HC Dalen för sjätte gången denna säsongen medräknat träningsmatcherna. Vi lär känna motståndet rätt bra nu men det är idel Dalensegrar tyvärr. Hur ska vi kunna slå dem med vårt åderlåtna gäng?

-Ja nummer ett är att inte fokusera på det som du avslutade frågan med. Då kommer vi aldrig vinna några hockeymatcher om det är det vi lägger fokus på, vilka som inte är med! Vi kommer att åka dit med det bästa tillgängliga vi har. Vi kommer göra allt som står i vår makt och det handlar om att vi ska åka dit och vara beredd på en matchbild där vi kanske inte är spelförande hela tiden utan att man är hundra procent fokuserad på att spela försvarsspel när man inte har pucken och sedan när vi väl får anfall ska vi hugga ordentligt och där ska desperationen komma in tillsammans med kyla i avgörande lägen. Så det är så vi tänker oss matchbilden på fredag.

Det blir sextio minuter istället för fyrtio som i Visby?

-Ja jag tycker väl att vi gör det bra ända tills de gör trean men sedan förstår jag också att luften går ur när vi har tre mål att hämta in och det blir lite uppförsbacke.

Något annat du vill säga till vår soffpublik? -Nej det är det inte mer än att vi ska fortsätta att kriga på och att vi tillsammans med grabbarna såklart gör allt vi kan för att få de poängen vi behöver göra. Det är tätt matchande här nu och jag hoppas att vi ska börja med poängen redan mot Dalen.

Och vem ställer du i fredagens match?

-Wallin (Robin) är tillbaka i kassen!

Då önskar vi stort lycka till!

-Tack ska du ha!

Omröstningen till Årets spelare pågår för fullt och det för artonde säsongen i rad. Självklart ska du vara med och påverka utgången av det och information om röstningen hittar du på https://www.rebellerna.com

Matchen sänds naturligtvis på webben och den sändningen hittar du på https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-hc-dalen-skovde-ik-u3gubu

Denna säsongen är det ingen enkronasmatch men det finns ändå chans att vara med och stötta klubben i våra hjärtan. Två bra grejer hittar du här https://www.hockeyettan.se/skovde-ik/nyheter/nyhet/?news_id=178493 och här https://www.hockeyettan.se/skovde-ik/nyheter/nyhet/?news_id=177300

Läsarfrågor mottages gärna via mail till [email protected]

VI GER ALDRIG UPP!!!