Inför SIK – Huddinge IK

När hockey spelas på ett bra sätt är det svårslaget vackert. Fredagskvällen nere i Smedjehov var vacker och som Jag ser det var det vårt stolta Skövde IK som signerade det vackra. Belöningen, två härliga poäng in på kontot i jakten på det tabellsträck vi har som mål att hamna över när allettan summeras. Nu är frågan, kan SIK mobilisera om till söndagens match då Huddinge IK besöker Billingehov? Och ja, varför inte för högsta nivån, den finns ju där!

Dagens intervju blir via telefon och när hälsningsfraserna är avklarade förklarar jag, det är så skönt att börja våra inför snack med att säga grattis!

-Ja tack så mycket, jag håller med dig. Det är en mycket trevligare början på samtalet håller jag med om, skrattar Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren.

Jag måste påminna om något du sade i fredagens inför när jag pratade om alla frånvarande. ” -Ja nummer ett är att inte fokusera på det som du avslutade frågan med.” inledde du svaret efter att jag undrat hur ett åderlåtet SIK skulle kunna rubba Dalen. I fredagens match satte ni verkligen dit ett härligt utropstecken på den meningen?

-Ja jag håller med dig och det är otroligt starkt jobbat av laget att man kliver ut och gör det hårda jobbet och tror på det hela vägen liksom trots att vi har haft en tuff resa till Visby i benen och kommer hem där och det är bara att växla om och åka till Dalen, så mycket mycket starkt jobbat och en gedigen laginsats.

Berätta om fredagens möte med Dalen?

-Nej men det blir en sådan matchbild som vi vill ha och som vi räknade med egentligen. Det handlar om att vi ska tävla om varje millimeter på bästa sätt och sedan som vi pratade om, ha ett bra försvarsspel och ta de lägena som bjuds. Jag tycker väl att vi till och med har bud på fler mål stundtals i fem mot fem spelet. Jag tycker vi gör det riktigt bra. Det som gör att Dalen får lite momentum i period två och tre är väl deras powerplay som gör att de får flytta fram spelet, annars så känner jag mig väldigt trygg i hur vi spelar fem mot fem. Jag hade kanske önskat något mer mål men som helhet är jag väldigt nöjd med matchen.

Ja du har redan varit inne på det och ur mitt supporterperspektiv är det väl bara effektiviteten i målskyttet som man kan fundera över för ni var ju otroligt nära att öka på målskörden många gånger?

-Ja och det är ju klart att Dalen har ju sina målchanser med, det är inget att snacka om, men vi räknar inte med att det är vi som ska ha mest målchanser i en sådan match. Det gäller att ta tillvara på det som är och jag tycker vi gör det väldigt bra. Vi har ledningen vilket är väldigt viktigt för oss att gå på om man jämför med Visbymatchen då som jag också tycker att vi gör det bra i två perioder men sedan kommer tvåan och trean och vi tappar lite. I den här matchen har vi ledningen och gå på liksom hela tiden och vi känner att vi har hugg hela vägen och att även om det kommer en tidig kvittering i tredje perioden så tycker jag att vi fortsätter att spela riktigt riktigt bra. Nej men jag är nöjd med matchen i Dalen, det är jag!

Blir det samma lag i söndagens match eller har skade- och sjukläget förändrats något?

-Jag tror allt, ja som det är nu och telefonsamtalen har låtit idag så är både Samuel (Gustavsson) och Thilander (Adam) tillbaka.

Det låter ju fantastiskt roligt om det kan ploppa in lite!

-Ja och annars är det väl inget nytt utöver det och inget med ytterligare frånvaro vad jag vet ännu så efter eftermiddagens telefonsamtal så räknar jag med två backar på pluskontot.

Nu har ni haft träningsledig lördag vilket jag tänker är rätt skönt här i mitten av den här perioden med intensivt matchande?

-Ja vi gjorde om lite i vår planering och jag kände väl själv att dels är det mycket matcher men också med resorna. Vi var ju borta hela onsdagen, hela torsdagen och sedan är det arbete för de flesta på fredagen och sedan åkte vi till Dalen och kom hem vid tolvsnåret så det var väl mer den mentala aspekten att vi behövde få pausa huvudet en dag och jag tror vi tjänar mer på det än att träna.

Jag har två läsarfrågor idag. Det känns som att vi förlorar mycket tek, stämmer det och hur tränar ni för att bli bättre i det?

-Ja vi har ju med tekningar på träningar och de flesta gånger vi spelar har vi väl en plan i att vi ska vinna de här femti femti puckarna. Rent krasst så ligger vi nog ganska okej med i tekningarna på den statistiken vi har. Nu har jag inte i huvudet hur det såg ut mot Dalen men vi har gröna siffror för de flesta matcherna.

Och tvåan är en fundering som du naturligtvis förstår vart den kommer från. Varför har alltid Anton ”muttern” Lundmark på sig Alexander Henrikssons sweatshirt efter matcherna?

-Haha, nej men det vet jag inte var det kommer ifrån men det vågar jag inte svara på. Den förstod jag inte?

Nej men han sade det här Stoffe att varenda gång som Anton kommer ut efter matcherna så har han på sig Henrikssons sweatshirt som han står i!

-Står det nummer sexton?

Ja jag tror att det kan vara det.

-Det har jag inte reflekterat över själv så det har jag inte koll på men Stoffe brukar ha koll så då stämmer det säkert.

Söndagens motståndare Huddinge IK var en målrik historia när ni mötte dem på bortaplan. Vad ska vi förvänta oss av söndagens drabbning?

-Det man ska förvänta sig är ett lika hårt arbetande Skövde IK. Jag önskar att målen ser likadant ut från vår sida som det gjorde när vi mötte Huddinge borta men att vi minimerar de insläppta så att vi kliver därifrån med tre poäng. Så det är väl det vi har som förhoppning till den matchen. Men jag tycker att vi har tävlat på ett väldigt väldigt bra sätt det sista även om det blev tufft i Visby såklart men så länge vi var med i matchen så gjorde vi det. Det är den attityden vi ska ha över sextio minuter och krävs det blir det sextiofem den här gången också men förhoppningsvis sextio så ska vi fortsätta att jaga uppåt. Det är Huddinge vi tar sikte på nu!

Och vilken av våra två målvakter får förtroendet att freda vårt mål?

-Det blir Robin (Wallin) som står.

Lycka till!

-Tack så mycket!

Länk till webbsändningen av matchen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-huddinge-ik-nnr764

Januari månads spelare år utsedd även om det ännu inte är officiellt vilken av våra krigare som tilldelas utmärkelsen. Denna gång har Rebellerna tagit hjälp av omröstningarna till ”Man of The Match” för att utse vinnaren. Ett kul sätt för att få fler supportrars åsikter representerade. Registrera dig på Rebellernas supporterforum och var med i snacket kring SIK och rösta på din favorit i matcherna. Länk till matchtråden hittar du här. https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=942

På onsdag är det derby igen. Skövde IK säljer soffbiljetter till matchen så hjälp oss att virtuellt fylla Mariehus arena. Information hittar du här. https://www.hockeyettan.se/skovde-ik/nyheter/nyhet/?news_id=177300

Och en personlig vädjan till alla goa SIK supportrar. Maila iN dina läsarfrågor till [email protected] så ser jag till att framföra dem till Skövdetränaren Fredrik Ljunggren.

DET FINNS BARA EN VÄG ATT GÅ OCH DET ÄR UPPÅT!