Full fart på ispremiären i Billingehov

Fredagen den 13de sägs vara ett otursnummer. Det struntade Skövde IK i och valde att ha sin ispremiär inför knappa 100-talet nyfikna och hockeytörstande supportrar. 

Förra säsongen slutade med en storförlust mot Nybro hemma i Billingehov och uttåg redan i Allettan. Det vill klubben ändra på den här säsongen och det som framgick av den första träningen var ett högt tempo och flertalet intressanta formationer.

– För att vara första träningen tycker jag det såg piggt ut, sa Jimmy Krusell.

Först att äntra Billingehovs blanka is under fredagen var fjolårets skyttekung, David Lundmark och han såg minst sagt laddad ut inför den första träningen på is säsongen 2021/2022.

Totalt fanns tre målvakter på isen tillsammans med fyra femmor och stundtals såg det trångt ut på isen.

Dessutom fanns både Simon Siewert och Samuel Gustafsson på isen, även om de inte har presenterats på hemsidan ännu.

Förra säsongen var laget oerhört skadedrabbat i framför allt Allettan men under ispremiären fanns samtliga spelare tillgängliga på nytt. Martin Olsson körde för fullt, Jesper Emanuelsson såg hungrig ut och nyförvärvet Anton Blomberg har fortfarande kvar sitt stenhårda skott. Blomberg spelade för övrigt i en kedja med just Emanuelsson och den såg högintressant ut inför de kommande matcherna.

Nyförvärvet Elias Dynell såg spännande ut och det känns som att SIK mycket väl kan ha hittat ett guldkorn inför säsongen.

En som däremot var lika bitter som alltid var ordförande Alexander Fornsjö som ansåg att det slarvades för mycket med passningarna, om än med en rätt stor skopa ironi.

Men känslan från undertecknad är ändå att Anders Lundström byggt ett spännande lag inför säsongen och får alla spelarna bara vara skadefria så kan det mycket väl bli en rolig säsong där laget kan vara med och utmana flera lag.

– Det är väl som vanligt under ett förstapass, många vill mycket men det hoppar och studsar lite och ser lite spännande ut. Det var oerhört kul att det var så mycket folk här så vi tvingades att ha lite mer spel än vad vi egentligen hade tänkt att ha den här träningen, sa Fredrik Ljunggren.

Första testet för Skövde IK säsongen 21/22 är på lördag om en vecka när Grästorp kommer på besök till Billingehov.

– Vi kör fyra pass nästa vecka, enbart lediga på onsdag sedan är det full fart, avslutade en förhoppningsfull Fredrik Ljunggren.

//Kristoffer Bennemyr