Inför HC Dalen – SIK

Lördagens match mot Grästorp var med SIK ögon inte sådär jättemycket att skriva hem om. Men med de lärdomarna plus ytterligare två ispass i benen hoppas vi naturligtvis att laget tagit några kliv framåt inför träningsmatch nummer två av de inplanerade åtta träningsmatcherna innan seriespelet sparkas igång. Och träningsmatcherna är ju precis vad de heter, träning inför det stundande allvaret men bortamötet mot Dalen kommer också för åtminstone en av lagets spelare bli ett minne för livet!

-Jag tror jag vet vad vi ska göra nu, skrattar Skövdetränaren Fredrik Ljunggren när jag bänkar mig hos honom för dagens inför intervju.

Ja vi börjar väl med matchen även om vi ibland börjar med ett grattis?

-Nej det skiter vi i den här gången, det var inte mycket att gratulera till.

Nej i viket fall inte första perioden?

-Nej, men en snabbsummering är väl att, ja det är väldigt svårt att värdera spel och timing och det taktiska efter fem ispass så det tror jag inte vi ska värdera för mycket. Jag tycker det finns bra intentioner där. Det vi var lite frustrerade på, framförallt efter första är väl just det här med basic grundläggande grejerna som jag tycker att vi kan göra bättre med hur vi hjälper varandra både med byten och på isen och sådär. Det tycker vi inte var tillräckligt bra så det hoppas vi har tvättat bort och gör betydligt bättre till onsdagen.

Det var två grejer vi pratade om innan Grästorp du ville se och det var delar av försvarsgrunderna och tävlingsattityden?

-Försvarsspelet, när vi väl spelade försvarsspel så tycker jag det är kontrollerat. Jag tycker att målchanserna de skapar, och det är väl det jag nämnde förut som är lite frustrerande och som vi borde ha med oss lite från förra året, när vi har puckkontroll så tycker jag det går alldeles för fort till att motståndarna får målchanser. Grunderna i försvarsspelet tycker jag funkar, det är klart att vi kan bli lite bättre, lite aggressivare och sådär. Men jag tycker ändå att så långt vi har kommit med försvarsspelet eller den delen så tycker jag att det är ett fullt godkänt resultat, det är inte det som är vårat största bekymmer utan det är väl, jag tycker att vi bjuder på lite för mycket. Tävling tycker jag vi har i många delar, absolut, men kanske att vi försöker tävla lite för mycket en och en, vi behöver hjälpas åt bättre.

Axel Abrahamsson presenterade sig i första matchen redan, har han gjort sitt för i år?

-Nej vi hoppas att han kan öka på den där dosen lite. Nej men det var ett ordentligt skott och så har vi ju det fantastiska arbetet framför där också. Blomberg (Anton) står ju parkerad där mitt framför målvakten och gör att det underlättar att göra mål i vilket fall.

Jo jag pratade med Axel lite i korridoren och han sa att de täckte målvakten bra!

-Jo och självklart var det ett bra skott också.

  Ja det var en jävla pärla. Sedan hade vi Viktor Bolinder, han behövde inte be om ursäkt för sin insatts i A-lags debuten?

-Nej verkligen inte! Jag tyckte det var jättekul att se honom och han har tränat med oss alla ispass men det som var kul att se var just hur han tog för sig i närkampsspelet och framförallt lugnet med puck. Det kan ofta vara en sak när man gör sin första match så att man är hafsig och stressad men jag tycker att han spelade väldigt vårdat och det var kul att se.

Nej det kändes inte som en junior som gjorde sin första A-lagsmatch när man tittade på honom. Sedan tycker jag att Simon Siwert stack ut positivt också?

-Absolut, det tycker jag. Han är smart i spelet och har ett bra spelsinne både med och utan puck så det är positivt.

Idag blev dessutom Kristoffer Söder officiellt klar, vad säger vi om det?

-Fantastiskt kul! Det är ju en spelare som varit ute och utöver hockeykunskaper och att han är väldigt skicklig har byggt på sig mycket rutin, dels att ta upp lag och dels att spela på en hög nivå. Han kommer tillföra mycket på många plan.

Ja det är inte många som varit med och spelat upp samma lag ända från division ett till SHL?

-Nej det är bra gjort!

Vad är status på truppen, det var lite tunt på träningen idag?

-Ja vi har Wallin (Robin) skadad. På backsidan har vi Samuel (Gustavsson), lite försiktighet och vi får se, lite halvkrasslig men vi hoppas han är startklar till Dalen. Sedan är det Sundin (Anton) sedan tidigare och Bolinder var sjuk också så han är inte aktuell till imorgon tyvärr. Forwards saknar vi Martin (Olsson) fortsatt sjuk, David Lundmark sjuk och så får vi se vad som händer med Frödelius (William)? Han klev av med lite känning idag så vi får se om han är tillgänglig? Där tror jag att jag fick med alla?

Bägge bröderna Dahné var tillbaka!

-Ja precis, de har varit med och kört här och kan nog vara med och spela.

Kommer du att ändra mycket i kedjor och backpar?

-Nej det kommer vi inte att göra. Några småjusteringar då med tanke på att några fallit bort och några som kommit till men inga stora justeringar till onsdagsmatchen blir det inte. Jag tänker att vi ger det en match till och sedan kanske vi kastar om lite efter det och gör ett litet omtag.

Sedan har jag skrivit som nästa fråga att är det Robins tur men det förstår jag ju att det inte är?

-Nej och det blir A-lagsdebut för Fritz Abrahamsson mellan stolparna.

Vad skoj! Han stod aldrig något förra säsongen?

-Nej han var med och öppnade dörren bara.

Nej men det blir jättekul och det blir ju väldigt spännande med den debuten?

-Ja verkligen!

Vad kommer du att ha för fokus i matchen mot Dalen och vad har du för förväntningar?

-Vi har ju bara gjort två träningar sedan matchen senast så jag tänker väl att vi är på samma nivå vad gäller det taktiska. Vi ska fortsätta att jobba med trygghet i vårat försvarsspel över hela banan. Vi ska vara bättre på bedömningarna i spelet med puck och inte ge bort för mycket och att vi kanske kan hjälpa varandra lite bättre över hela banan. Det har nog med timing att göra och både med och utan puck senast tycker jag att vi kom lite för långt ifrån varandra så att ibland ser det ut som att vi spelar slarvigt fast det finns inte så mycket att välja på för att vi har försvunnit eller vi får inte fast forechecking riktigt för att tvåan är för sen. Men jag hoppas att det är någonting att vi ska kunna parspela lite bättre.

Då får vi hoppas på det och lycka till mot Dalen!

-Tack så mycket!

Matchen mot HC Dalen sänds på webbteve och länken dit är https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-hc-dalen-skovde-ik-vfoz5

Har du några frågor du vill ha med i kommande intervjuer mailar du dem till [email protected]

  NU HÅLLER VI TUMMARNA FÖR FRITZ. HEJA HEJA HEJA!