Inför SIK – Borlänge HF

Både Skövde och Borlänge är bland expertisen topptippade lag i grundserien men inget av lagen har kanske börjat helt förtroendeingivande? Med tanke på att grundserien kapats med ett antal matcher mot tidigare är det jätteviktiga poäng det kommer spelas om i söndagens match. Ska Borlänge HF ta sina första seriepoäng eller blir det Skövde IK som studsar tillbaks på det ack så viktiga vinnarspåret igen?

Det är lite kamp om sittplatserna i tränarrummet efter lördagens förmiddagsträning, någon annan än Skövdes tränare Fredrik Ljunggren gör anspråk på chefens stol men tillslut har han kämpat sig tillbaka på sin sittplats och vi kan börja dagens intervju.

Jag har bara en förberedd läsarfråga idag så det andra får vi ta på uppkast idag!

-Jajamän, skrattar Skövdetränare.

Du har redan summerat onsdagens match för mig en gång tidigare men du får göra det en gång till?

-Jag tycker att vi gör ju inte en tillräckligt bra match för att vinna. Sedan är det så att jag tycker vi gör mycket bra saker men vi förlorar de viktigaste duellerna vilket gör att Kumla får komma till lite för enkla spelvändningar och målchanser på oss. Det är det som är det stora bekymret tycker jag och att vi kanske behöver släppa loss lite mera och gå för det. En prestation som vi behöver göra bättre och jag tycker också att vi blir ganska hårt straffade och de får komma till lite för lätta målchanser och det vill vi inte, vi vill ha ett bättre fokus på den biten.

Ni skapar ju trots allt en hel del målchanser?

-Absolut, och det är där jag menar jag tycker vi gör det bra. Vi får jobba hårt för våra målchanser medans vi ger bort lite för lätta emot oss är väl sammanfattningen på det. Jag tycker också att vi gör mycket bra saker och vi skapar ett hårt tryck och skapar målchanser men från att vi har anfall och är på väg att skapa målchans så är det två gånger som det tar tre fyra sekunder tills de har gjort mål och det vill vi ju inte riktigt. Vi har haft anfall och har haft pucken väldigt nära deras mål och försökt att skapa lägen, så förlorar vi dueller och sedan friläge emot och det är lite för lätt.

Jag har dagens läsarfråga och den handlar om matchen, jag tar den med en gång här. Fanns det några funderingar under match när det började rinna iväg att gå ner på tre eller till och med två femmor och sätta de som inte var bra eller åtminstone kasta om i femmorna och kanske ett målvaktsbyte?

-Vi matchade ju betydligt hårdare i tredje perioden med de formationer vi tyckte var hetast för dagen och gjorde några omkastningar i några byten på någon kedja också. Sedan att gå ned på två under en lång tid, det klarar man inte utan det är väl möjligtvis under de sista minuterna om man jagar. Men vi gick hårdare med matchning i tredje perioden där vi inte gick i turordning ett två tre fyra hela tiden utan där svängde det lite och så någon liten småjustering också. Kanske inte tillräckligt tydligt för att läsaren skulle uppmärksamma det då men får titta om där och kolla istiden i tredje perioden så finns det lite skillnader.

Ni avhandlade skiten på torsdagsträningen och sedan släppa?

-Ja men det är ju det man får göra, det är tätt mellan matcherna. Vi förlorade en hockeymatch mot ett Kumla som jag tycker gör det väldigt bra men vi behöver ju fortfarande upp i vår prestation för att vi ska vara mer nöjda med hur det ser ut. Man kan vinna och förlora på olika sätt, jag tycker kanske att det här ligger under kontot där vi själva inte gjorde vad vi kan fullt ut. Så det har vi pratat om och nu är det bara upp på det igen och roligt med tätt med matcher.

Detta var tredje träningen sedan i onsdags eller har ni varit lediga något?

-Lediga fredags. Vi tränade torsdags och då stängde vi matchen och sedan blickar vi framåt. Innan vi går på isen är den färdig avhandlad.

Hur har träningarna sett ut?

-Jo men det har varit bra tycker jag, det har varit bra fart och bra koncentration. Vi har väl hållit dem på, ja försökt att hålla dem korta och bra fart i det och det är väl viktigt att jobba på det sättet nu när vi kommer in i lite tätare matchande. Jag tycker det har varit bra fokus på de träningar som har varit.

Du hade hjälp i båset idag?

-Ja, menar du att Krusell (Jimmy) var här idag? (Skratt från hörnet)

Ja jag tänkte på någon ljushårig där i svart toppluva?

-Haha, ja dottern är med idag, Julia. Hon har börjat träna hockey med och har haft träning här på morgonen och sedan fick hon stanna kvar så det är bra.

Nu blir det lite kluvet för dig här när du ska behöva gå till både damhockeyn och A-laget?

-Haha, ja vi följer allt som går och det är andra idrotter att följa med. När man tänker på vad barnen gör är det både handboll, fotboll och fullt upp där, mycket att följa.

Vi hade ju ett nytt intro här senast och för publiken tror jag nog det var en riktig fullträff, det var bland det häftigare vi har sett?

-Ja det tror jag med. Vi såg det dan innan premiären då vi fick se det i omklädningsrummet på våra teveapparater där. Det är riktigt häftig gjort. Sedan är vi inte ute när spelarna springer ut så vi fick inte se effekterna av det. Det har de lagt ned mycket tid och energi på så att det är kul om det uppskattas.

Ur ett publikt perspektiv är det jätteviktigt men om man ser på det ur ett tränar eller spelarperspektiv, bygger det energi?

-Ja det tror jag absolut att det gör. Att göra det, att springa in inför ett sådant, nu ser ju inte spelarna själva introfilmen men de vet ju vad som pågår och det är klart att det boostar en del och framförallt när det är en del folk på läktaren också spelar ju det samspelet att det bygger energi, absolut!

Vi kan väl köra en liten genomgång på frånvarande till söndagens match?

-Ja det är inga nyheter på frånvarande, det är inga extra som har tillkommit. (Frånvarande senast, Elias Dynell, Oscar Forsmark, Alexander Henriksson, Martin Olsson, Anton Sundin, Adam Thilander och Robin Walin. Reds anm.) Däremot så kommer Sundin att göra matchpremiär under söndagen så det är på pluskontot.

Han är efterlängtad bland många supportrar, det ska bli jättespännande att se honom?

-Ja det ska bli jätteroligt att se honom i matchsituationer också. Han har kört fullt här nu i någon vecka och det är alltid annorlunda att kliva ut på match. Det ska bli kul.

Jag förstår att han är taggad?

-Det tror jag absolut.

Borlänge under söndagen, ett tippat topplag som börjat lite skakigt kanske, vad säger du om dem?

-Ja de har ju börjat med två förluster och det kanske inte var vad man hade trott. Nu är det väldigt tidigt, det har bara gått två matcher och att man förlorar två matcher är inte hela världen men det är klart att de har säkert haft sina diskussioner om det och lär komma hit ordentligt taggade. Vi pratade om det där inne nu lite snabbt att vi kommer självklart att möta ett duktigt och skickligt Borlänge men fokus för oss är på våran prestation och göra den så bra som möjligt så ska vi ta tre poäng.

Igen förändring i målet? (Hugo Fagerblom har vaktat målet de två inledande matcherna. Reds anm.)

-Nej vi fortsätter!

Lycka till mot Borlänge!

-Tack så mycket!

Webbtevesändningen från matchen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-borlange-hf-zsssnh

En stund efter matchen hålls det efteRsnack framför supporterkiosken på Billingehov där några av Skövdes spelare intervjuas om matchen. En fin chans att förutom att höra spelarnas ord även ger en möjlighet till närkontakt av tredje graden.

Matchtråden på Rebellernas forum hittar du här. https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=987

Har du tankar eller frågor du vill ha framförda i inför? Maila dem då till [email protected]

BRING OUT THE HEROES!