Inför SIK – Kumla HC

Vi mötte Kumla på bortaplan i omgång två och förlorade den matchen med tennissiffror. En riktig skitmatch från vår sida. Jag vet inte vad som är viktigast inför onsdagens match, revansch på Kumla eller revansch på oss själva men revansch ska vi ha. Bara segrar räknas!

Det är hektiskt för Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren efter tisdagens träning när han ska hinna med genomgång med laget, iordningställande av dotter inför hockeyskola och inför intervju. Det är bara att inse att man får ta tredjeplatsen i den tågordningen.

Sådär, nu är dotterns skridskor snörade och du har haft matchgenomgång?

-Ja och bara ett kort inför morgondagen med lag och så vidare så ja, men nu är vi redo för det här, skrattar Fredrik.

Det blev en tvåpoängseger mot Köping, grattis

-Ja tack så mycket! Det var viktigt att vi fick med oss den där straffsegern tyckte jag. Det är klart att det var en viktig poäng och det är också en bättre känsla att åka därifrån som segrare så att tillslut så blev det väl bra. Jag tycker att vi kunde ha stängt matchen tidigare genom bättre utdelning för jag tycker vi spelar stundtals bra, jag tycker vi har bra koll på försvarsspelet men vi har lite svårt att få dit pucken. Vi hade kunnat göra det lite jobbigare för dem. Men jag är väldigt nöjd med att vi kommer tillbaka. 1–1 och 1–2 kommer jättesnabbt på varandra och det är skönt att se att det ändå vänder tillbaka och kvitterar och vinst då.

Några skador från matchen?

-Ja, Samuel (Gustavsson) är borta, han fick en tackling mot huvudet där så han är inte tillgänglig.

Aj då, ja jag såg ju att han fick ont där så det var mot huvudet?

-Yes!

Då går han i hjärntrappan nu?

-Det stämmer!

Då får vi hoppas att han inte blir lika långvarig som Elias Dynell?

-Nej precis men vi får väl se.

Jag har två läsarfrågor, har ni övervägt och diskuterat olika scenarier beroende på allettan resp. fortsättningsserien eller rent av oberoende utfall, t ex på spelarsidan?

-Inte utifrån de scenariona du nämnt nu utan då blir vi väl ganska så mycket här och nu, åtminstone jag och så får du prata med Lundström (Anders, sportchef) om det andra. Vi här, jag och ”Krusse” (Jimmy Krusell) vi jobbar ju med det vi har, vi räknar inte med något annat och det är som jag har sagt förut, vi tänker inte så långt. Vi bedriver en verksamhet som vi tar framåt och vi har inte tänkt längre än så.

Andra är om frånvarande spelare, när bedöms Dynell, Wallin (Robin) och Emanuelsson (Jesper) vara klara för spel?

-Dynell kommer ta några veckor till, han är inte igång i full träning ännu utan följer hjärntrappan och det har gått lite fram och tillbaka så det beror ju på hur det svarar för honom och det är jättesvårt att säga. Det har ju tagit lång tid så att det var en kraftig smäll som gör att han är borta. Han har gått på och sedan har det blivit lite bakslag så han fick backa något steg. Wallin kommer att vara med till och från här, han kommer inte att kunna vara med fullt ut än på ett tag, jag har inte full koll på det men det tar ett tag till. Jesper gör framsteg, jag hoppas han ska kunna börja träna i slutet av denna vecka eller i början på nästa men det är inte heller något vi kan säga att han är klar om två dagar eller så utan det beror på hur det går för honom helt enkelt med de skadorna som är. Jag kan inte vara mer specifik än så.

Jag mötte honom på högskolebiblioteket idag och han gick i vilket fall!

-Ja herregud, det är inget så utan det är mer att han inte är färdig för att spela hockey och han har inte tränat på någon vecka så att även om han börjar köra så ska han ju kunna köra fullt ett tag innan han är spelklar igen så det tar någon vecka där också innan han är spelklar igen.

När vi ändå pratar om frånvaro, vad har vi för sådan mot Kumla?

-Ja det är de vi har nämnt nu, inget nytt utan det är de vi har haft och så Samuel, det räcker tycker jag.

En reflektion från dagens träning. Jag har sett en miljard träningar känns det som men jag kan inte påminna mig att man någonsin har dömt straffslag på träning men Oscar Forsmark fick lägga en straff där i fem mot fem spelet och Jonathan Ström var redigt förbannad.

-Ja, haha, det får du ta med domaren här. Fredrik sneglar på Jimmy Krusell.

Haha, jasså det är ”Krusse” som är domare där. Då var det med andra ord han som Ström var förbannad på? (Ström spelade inte i samma färg som Forsmark)

-Jo men det är väl oftast så på träningen att när det skulle varit en tvåminuters där så väljer man oftast en straff, förklarar ”Krusse”

Jag kände inte igen det alls?

-Haha, skrattar Fredrik, då kan du tänka dig vad domaren har missat genom åren på alla träningar du har sett, hehe.

En annan reflektion här. Nu fick vi in kvitteringen i slutet av tredje när vi var desperata, matchen innan var vi bara ett hårstrå från att kvittera när vi var desperata på slutet. Borde vi vara desperata lite tidigare i matcherna?

-Jag tycker absolut att vi ska vara desperata när läge ges för det, runt mål ska det alltid vara så, det vill man absolut vara så det håller jag med om. Men i hemmamatchen där hade vi fått ta ut målvakten tidigare (Fagerblom stack med två minuter kvar av matchen) och det kommer vi inte göra. Men annars är det ju något vi har pratat lite om att kunna få till de här men nu tycker jag i och för sig att målet som Ternblad (Alexander) gör är ett sådant och det är ju redan i första perioden där vi är och tävlar stenhårt framför kassen och vi vinner duellen i hörn och så kommer den upp mot back, vi skjuter och det är styrning och returtagning och så. Vi har väl haft något mer sådant mål det senaste, inte mot Forshaga men vi hade väl i vilket fall ett sådant mot Lindlöven också när Möller (Erik) gjorde sitt så att det handlar om att vara där och tävla på de situationerna. Runt målet vill vi vara desperata varje gång det dyker upp.

Antar att det är något ni pratar om varje träning?

-Ja det gör vi ju, inte hela tiden så klart men det är ju något det handlar om, att göra mål, och då måste man ta sig dit och man kan inte räkna med att man får öppna lägen hela tiden utan det handlar om att tävla om de här ytorna som är viktiga att vinna.

Nu kommer Kumla på besök, de har två segrar på sina tio matcher varav den ena kom mot oss där vi förlorade med hemska tennissiffror. Jag tänker att vi bör vara revanschsugna på både Kumla och oss själva här, hur går dina tankar inför matchen?

-Ja du har helt rätt, det är ungefär det vi har sagt där inne nu att när vi kommer hit på onsdagen har vi revansch att utkräva, dels på vår prestation när vi var uppe i Kumla och dels att vi ska ta tillbaka poäng mot dem så det är tre poäng som gäller imorgon. Men det är klart, de hade Nyköping hemma senast så de har säkert fått lite råg i ryggen också så det gäller att vara på tå och göra en bra prestation.

För sakens skulle, vem vaktar målet?

-Hugo (Fagerblom)!

Lycka till!

-Tack så mycket.

Under matchtrådarna på Rebellernas forum kan registrerade användare rösta på matchens lirare. Efter varje månad summeras rösterna ihop till månadens spelare. Oktober månads spelare 2021 framröstad av användarna på Rebellernas forum är Hugo Fagerblom. Grattis Hugo!

Matchtråden på Rebellernas forum hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=979

Webbsändningen av matchen hittar du på följande länk: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-kumla-hc-black-bulls-s78o9

Cirka tio minuter efter slutsignal är du välkommen på efteRsnack vid supporterkiosken. Då intervjuar Rickard Dahl från Skövde IK:s webbteve två spelare om deras syn på matchen.

Har du frågor du vill ha med i kommande inför, maila in dem till [email protected]

BARA SEGER RÄKNAS!